Τζέιμς Γκόρμαν: Αποχωρεί μετά από σχεδόν 2 δεκαετίες στο «τιμόνι» της Morgan Stanley

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζέιμς Γκόρμαν: Αποχωρεί μετά από σχεδόν 2 δεκαετίες στο «τιμόνι» της Morgan Stanley
James Gorman, CEO της Morgan Stanley
Ο Τζέιμς Γκόρμαν θα παραχωρήσει τον ρόλο του ως πρόεδρος της Morgan Stanley στα τέλη του 2024, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες στο «τιμόνι» του χρηματοπιστωτικού οίκου

Ο Τζέιμς Γκόρμαν θα παραχωρήσει τον ρόλο του ως πρόεδρος της Morgan Stanley στα τέλη του 2024, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες στο «τιμόνι» του χρηματοπιστωτικού οίκου, που αφενός τον έσωσε από το χείλος της καταστροφής ενώ αφετέρου τον μετέτρεψε σε ένα από τα ισχυρότερα κέντρα διαχείρισης πλούτου παγκοσμίως.

Ειδικότερα, ο 65χρονος αποκάλυψε το σχέδιό του την Πέμπτη στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Morgan Stanley. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του αντικαταστάτη του, αν και ο διευθύνων σύμβουλος, Τεντ Πικ θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την διαδοχή του. Η απόφασή του να παραιτηθεί θεωρείται ως ψήφος εμπιστοσύνης στην ηγεσία του Πικ.

Όταν ο Γκόρμαν ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της εταιρείας που δυσκολευόταν να επιβιώσει το 2010, ο προκάτοχός του, Τζον Μακ παρέμεινε για δύο χρόνια ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου προτού ισχυρός άνδρας εδραιώσει την εξουσία του. Ο γεννημένος στην Αυστραλία τραπεζίτης μεταπήδησε από το Merrill Lynch το 2006 για να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της επιχείρησης διαχείρισης περιουσίας, της Morgan Stanley.

Όταν έγινε CEO, η εταιρεία είχε πληγεί από την οικονομική κρίση, που την έθεσε σχεδόν... εκτός λειτουργίας. Ο Γκόρμαν αναβίωσε την επενδυτική τράπεζα και την εξόπλισε ώστε να γίνει μια ιδιαιτέρως σημαντική επιχείρηση διαχείρισης assets, που τώρα επιβλέπει περιουσιακά στοιχεία ύψους 7 τρισ. δολ. Ο 55χρονος Πικ πρέπει να πείσει τους επενδυτές ότι η εταιρεία έχει ακόμη μια πολλά υποσχόμενη ιστορία ανάπτυξης μπροστά της.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αντιπαράθεση Γεωργιάδη-Κωνσταντοπούλου για την παρουσία Μητσοτάκη στα social media

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές - Τεχνολογικό «γκάζι» από την Nvidia

Lavipharm: Κατά 15,9% αυξήθηκαν τα EBITDA το α' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider