Κέρδη 110 δισ. ευρώ στο α' τρίμηνο για το μεγαλύτερο επενδυτικό fund παγκοσμίως

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη 110 δισ. ευρώ στο α' τρίμηνο για το μεγαλύτερο επενδυτικό fund παγκοσμίως
Στα 109,9 δισ. δολάρια (περίπου 1,21 τρισ. νορβηγικές κορώνες) ανήλθαν τα κέρδη για το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας στο α' τρίμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το fund.

Στα 109,9 δισ. δολάρια (περίπου 1,21 τρισ. νορβηγικές κορώνες) ανήλθαν τα κέρδη για το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας στο α' τρίμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το fund, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από τις αποδόσεις των τεχνολογικών μετοχών, που συνέχισαν τις υψηλές πτήσεις τους τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

Σύμφωνα με το CNCB, το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας ανακοίνωσε πως η αξία του στα τέλη Μαρτίου ανερχόταν στα 17,7 τρισ. κορώνες, τονίζοντας πως οι αποδόσεις από τις μετοχές και τις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος ήταν «καλές», ωστόσο αντισταθμίστηκαν από το αρνητικό αποτέλεσμα των επενδύσεων στα ακίνητα.

Η απόδοση των επενδύσεων σε μετοχές το πρώτο τρίμηνο διαμορφώθηκε σε ποσοστό 9,1%, ενώ στον αντίποδα η απόδοση των επενδύσεων σταθερού εισοδήματος διαμορφώθηκε στο -0,4% και οι επενδύσεις σε μη εισηγμένα ακίνητα απέδωσαν -0,5%.

Σημειώνεται πως το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά fund παγκοσμίως, έχοντας επενδύσει μέχρι στιγμής σε 8.800 εταιρείες σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η ίδρυσή του την δεκαετία του 1990 είχε ως στόχο την επένδυση των πλεοναζόντων εσόδων που τους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Σημειώνεται πως στο σύνολο του 2023, το ταμείο είχε καταγράψει κέρδη ρεκόρ ύψους 2,22 τρισ. κορωνών (213 δισ. δολαρίων), επίδοση που διαδέχθηκε τις ζημιές ρεκόρ του 2022 που έφτασαν στα 1,64 τρισ. κορώνες

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Η ελληνική οικονομία εκτινάσσεται μετά από μία επώδυνη δεκαετία

Morgan Stanley: Η BoE θα μειώσει τα επιτόκιά της τον Μάιο

TSMC: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο α' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider