ΔΕΗ: Αμετάβλητο το πράσινο τιμολόγιο για τον Απρίλιο – Στα 10,861 λεπτά ανά κιλοβατώρα

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Αμετάβλητο το πράσινο τιμολόγιο για τον Απρίλιο – Στα 10,861 λεπτά ανά κιλοβατώρα
Για τα νοικοκυριά με καταναλώσεις που θα ξεπεράσουν το όριο των 500 κιλοβατώρων, η χρέωση ημέρας είναι 11,881 λεπτά ανά κιλοβατώρα, από 11,907 λεπτά τον Μάρτιο.

Για τον Απρίλιο η ΔΕΗ ανακοίνωσε πως στο πράσινο τιμολόγιό της (Γ1) η χρέωση ημέρας είναι 10,861 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες. Η τιμή αυτή είναι πρακτικά αμετάβλητη σε σχέση με τον Μάρτιο (10,827 λεπτά ανά κιλοβατώρα), αφού η αύξηση είναι μόλις 0,034 λεπτά.

Για τα νοικοκυριά με καταναλώσεις που θα ξεπεράσουν το όριο των 500 κιλοβατώρων, η χρέωση είναι 11,881 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Υπενθυμίζεται ότι η χρέωση τον Μάρτιο ήταν 11,907 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Επίσης, για τους πελάτες της ΔΕΗ που έχουν νυχτερινό τιμολόγιο (Γ1Ν), η χρέωση νύχτας είναι 8,226 λεπτά ανά kWh, από 8,037 λεπτά ανά kWh τον Μάρτιο. Το πάγιο είναι 5 ευρώ ανά μήνα.

Ο μηχανισμός διακύμανσης μείωσε για έναν ακόμη μήνα την τελική τιμή του τιμολογίου, καθώς η τιμή χονδρεμπορικής του Μαρτίου (67,5 ευρώ ανά Μεγαβατώρα) ήταν μικρότερη από το κάτω όριο που έχει καθορίσει η εταιρεία στη συγκεκριμένη φόρμουλα (85 ευρώ ανά Μεγαβατώρα). Αξίζει να σημειωθεί πως για τον Απρίλιο η επιχείρηση αναπροσάρμοσε την έκπτωσή της στο 15%, αυξάνοντάς την από τον Μάρτιο (όταν ήταν 10%). Το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος το discount ήταν 20% στη βασική χρέωση προμήθειας.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση ανακοίνωσε επίσης σήμερα τα δύο νέα σταθερά 12μηνα τιμολόγιά της. Στο ΔΕΗ myHomeEnter η χρέωση (Ημέρας & Νύχτας) διαμορφώνεται στα 12,5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, ενώ το πάγιο είναι 5 ευρώ. Παράλληλα, προσφέρεται έκπτωση 2%, σε περίπτωση αυτόματης εξόφλησης με πάγια εντολή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ: Νέα σταθερά 12μηνα τιμολόγια – Χρεώσεις σε επίπεδα προ ενεργειακής κρίσης

Ενέργεια: Νέες συμφωνίες βιομηχανιών για «πράσινα» συμβόλαια ρεύματος

Ξεκινά το «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι» – Θα χρηματοδοτηθούν 3.000 αγρότες

gazzetta
gazzetta reader insider insider