Η Swatch βλέπει «σύννεφα» στην κινεζική αγορά λόγω των υψηλών τιμών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Swatch βλέπει «σύννεφα» στην κινεζική αγορά λόγω των υψηλών τιμών
Η Swatch, εκτιμά ότι θα έχει μια δύσκολη χρονιά στην κινεζική αγορά, λόγω των υψηλών τιμών και της επιφυλακτικότητας που αυτές δημιουργούν στους αγοραστές.

Δύσκολη χρονιά στην κινεζική αγορά λόγω των υψηλών τιμών και της επιφυλακτικότητας που δημιουργούν αυτές στους καταναλωτές αναμένει η Swatch.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής ωρολογοποιίας Nick Hayek «η Κίνα εξακολουθεί να έχει μεγάλες δυνατότητες, αλλά οι καταναλωτές διστάζουν και περιμένουν πολύ καιρό πριν προβούν σε μια αγορά των προϊόντων μας. Έχουν γίνει πιο ευαίσθητοι στις τιμές, επειδή σε πολλές περιοχές υπήρξαν υπερβολικές ανατιμήσεις».

Σημειώνεται ότι, η Swatch κατασκευάζει ρολόγια υψηλής ποιότητας (της ανήκουν οι φίρμες Omega, Tissot και Longines), καθώς και πλαστικά μοντέλα μαζικής αγοράς.

Ο Hayek, η οικογένεια του οποίου κατέχει το 43% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου, ρωτήθηκε αν θα διέγραφε την εταιρεία από το χρηματιστήριο. «Αυτό θα ήταν το καλύτερο για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της επιχείρησης, αλλά η ιδιωτικοποίηση δεν είναι εφικτή αν δε χρεωθούμε μαζικά. Και δεν μας αρέσουν καθόλου τα χρέη», σχολίασε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκινούν οι μειώσεις επιτοκίων από τις τράπεζες - Ανοίγει το χορό η Ελβετία

Huawei: Ξεκινά τις μαζικές παραδόσεις των Luxeed S7 premium EV της Chery

Kinds of Κindness: Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου – Πρωταγωνιστεί ξανά η Έμα Στόουν

gazzetta
gazzetta reader insider insider