ΗΠΑ: Visa και Mastercard μειώνουν τις χρεώσεις πιστωτικών καρτών - Συμφωνία ορόσημο με τους εμπόρους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Visa και Mastercard μειώνουν τις χρεώσεις πιστωτικών καρτών - Συμφωνία ορόσημο με τους εμπόρους
Η Visa Inc. και η Mastercard Inc. συμφώνησαν να μειώσουν και να περιορίσουν τα επιτόκια ανταλλαγής πιστωτικών καρτών ως μέρος ενός διακανισμού ορόσημο με τους εμπόρους των ΗΠΑ, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες διαμάχης, όπως δήλωσαν τα δύο μέρη την Τρίτη.

Η Visa Inc. και η Mastercard Inc. συμφώνησαν να μειώσουν και να περιορίσουν τα επιτόκια ανταλλαγής πιστωτικών καρτών ως μέρος ενός διακανονισμού ορόσημο με τους εμπόρους λιανικής των ΗΠΑ, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες διαμάχης, όπως δήλωσαν τα δύο μέρη την Τρίτη. Ο διακανονισμός εκτιμάται πως θα εξοικονομήσει κεφάλαια ύψους 30 δισ. δολαρίων σε διάστημα πέντε ετών για τους δύο αμερικανικούς κολοσσούς.

Μέσω της συμφωνίας, την οποία οι έμποροι λένε ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας των ΗΠΑ, η Visa και η Mastercard θα μειώσουν τις δημοσιευμένες διατραπεζικές προμήθειες πιστωτικών καρτών κατά τέσσερις μονάδες βάσης στις ΗΠΑ για τουλάχιστον τρία χρόνια. Οι εταιρείες επίσης δεν θα αυξήσουν τις διατραπεζικές προμήθειες για πέντε χρόνια πάνω από τα επιτόκια που ίσχυαν στο τέλος του 2023.

Οι εταιρείες συμφώνησαν επίσης σε αλλαγές που θα μπορούσαν να είναι πιο ορατές στους καταναλωτές. Για παράδειγμα, έχουν απλοποιήσει τους κανόνες σχετικά με την πρόσθετη χρέωση και έχουν καθιερώσει νέες πολιτικές, μέσω των οποίων οι έμποροι θα μπορούσαν να παρακινήσουν τους αγοραστές να χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένες κάρτες.

Η Visa και η Mastercard ορίζουν διατραπεζικές προμήθειες, τις οποίες οι εμπορικές τράπεζες πληρώνουν στις τράπεζες που εκδίδουν κάρτες ως μέρος των οικονομικών συναλλαγών με κάρτες. Αν και η Visa και η Mastercard δεν κερδίζουν οι ίδιες τις διατραπεζικές προμήθειες, η προθυμία τους να αυξήσουν τα επιτόκια με την πάροδο των ετών έχει προκαλέσει την οργή των εμπόρων, οι οποίοι λένε ότι οι χρεώσεις πιέζουν τα μεγέθη τους, ενώ αντίθετα οι εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κερδίζουν πολύ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Dell: Μείωσε τον αριθμό των υπαλλήλων κατά 6.000 - Υποχωρεί η ζήτηση για τα PC της

BYD: Η παραγωγή της έφτασε τα 7 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα

McDonald’s: Θα διαθέτει τα donuts της Krispy Kreme σε όλα της τα καταστήματα στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider