Adidas: Προειδοποιεί για πτώση των πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική - Πουλάει σε τιμή κόστους τα Yeezy

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Adidas: Προειδοποιεί για πτώση των πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική - Πουλάει σε τιμή κόστους τα Yeezy
Η Adidas προειδοποίησε για μείωση των πωλήσεων στην υπερπλήρη αγορά της Βόρειας Αμερικής το 2024, καθώς η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών συνεχίζει να πουλάει τα αποθέματα Yeezy που της έχουν απομείνει.

Η Adidas προειδοποίησε για μείωση των πωλήσεων στην «υπερφορτωμένη» αγορά της Βόρειας Αμερικής το 2024, καθώς η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών συνεχίζει να πουλάει τα αποθέματα Yeezy που της έχουν απομείνει.

Οι πωλήσεις της στη Βόρεια Αμερική, αναμένεται να μειωθούν κατά μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό το τρέχον έτος, αλλά και να πετύχουν μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό αύξησης παγκοσμίως, «παρά τις συνεχιζόμενες μακροοικονομικές προκλήσεις και τις γεωπολιτικές εντάσεις», σημείωσε η εταιρεία.

Η Adidas επιβεβαίωσε ότι τα λειτουργικά της κέρδη για το 2023 ανήλθαν σε 268 εκατ. ευρώ με «φόντι» τις αμετάβλητες πωλήσεις, σημαντικά υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, μιας και η εταιρεία συνεχίζει να πλήττεται από τη διακοπή της σειράς των Yeezy -των αθλητικών παπουτσιών που παρήγαγε σε συνεργασία με τον Αμερικανό ράπερ Ye, ευρύτερα γνωστό ως Kanye West.

Για το τέταρτο τρίμηνο η εταιρεία εμφάνισε λειτουργικές ζημιές ύψους 377 εκατ. ευρώ, ενώ το διοικητικό συμβούλιο πρότεινε μέρισμα 0,70 ευρώ ανά μετοχή.

Ο Bjorn Gulden, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε: «Αν και δεν είναι αρκετά καλό, το 2023 έκλεισε καλύτερα απ`ότι περίμενα στην αρχή του έτους».

«Παρά την απώλεια πολλών εσόδων από την Yeezy και την ιδιαίτερα συντηρητική στρατηγική πωλήσεων χονδρικής, καταφέραμε να έχουμε σταθερά έσοδα. Περιμέναμε ένα σημαντικό αρνητικό λειτουργικό αποτέλεσμα, αλλά πετύχαμε λειτουργικό κέρδος 269 εκατ. ευρώ».

Υπενθυμίζεται ότι η Adidas ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι δεν θα διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων των Yeezy κι ότι θα τα διαθέσει σε τιμή κόστους.

Ο γίγαντας των αθλητικών ειδών αναγκάστηκε να καταργήσει την παραπάνω σειρά, τερματίζοντας την συνεργασία του με τον Kanye West, λόγω των αντισημιτικών σχολίων του τελευταίου το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές - «Βουτιά» 5% για την Adidas

Η Apple λανσάρει το Apple Sports, τη νέα εφαρμογή για αθλητικά

gazzetta
gazzetta reader insider insider