Άδοξο τέλος στη συγχώνευση των αεροπορικών JetBlue - Spirit Airlines

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άδοξο τέλος στη συγχώνευση των αεροπορικών JetBlue - Spirit Airlines
Η JetBlue Airways και η Spirit Airlines τερμάτισαν τη συμφωνία συγχώνευσής τους, μερικές εβδομάδες αφότου δικαστήριο έκρινε ότι η συμφωνία των 3,8 δισ. δολαρίων θα περιόριζε τον ανταγωνισμό και θα έβλαπτε τους ευάλωτους στα κόστη επιβάτες.

Η JetBlue Airways και η Spirit Airlines τερμάτισαν τη συμφωνία συγχώνευσής τους, αρκετές εβδομάδες αφότου δικαστήριο έκρινε ότι η συμφωνία των 3,8 δισ. δολαρίων θα περιόριζε τον ανταγωνισμό και θα έβλαπτε τους ευάλωτους στα κόστη επιβάτες.

Οι αεροπορικές εταιρείες είχαν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης τον Ιανουάριο, αλλά ορισμένοι αναλυτές θεωρούσαν δύσκολη την ανατροπή της. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, οι JetBlue και η Spirit έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως πιθανότατα δεν θα μπορέσουν να υπερβούν τα νομικά και ρυθμιστικά εμπόδια.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της JetBlue, Joanna Geraghty, είπε στους υπαλλήλους τη Δευτέρα ότι η απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου και η συνεχιζόμενη αντίθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης καθιστούν την πιθανότητα να κλείσει σύντομα μια συμφωνία εξαιρετικά χαμηλή. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Spirit, Ted Christie, είπε από την πλευρά του ότι οι εταιρείες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ρυθμιστικά εμπόδια είναι πιθανότατα ανυπέρβλητα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Μαρτίου η JetBlue συμφώνησε να καταβάλει στην Spirit 69 εκατ δολάρια σε μετρητά, για να καλύψει δαπάνες, όπως αμοιβές δικηγόρων για προσφυγές και αποζημιώσει που θα εξακολουθούσε να οφείλει στους επενδυτές της Spirit βάσει των όρων της συμφωνίας.

Η απόφαση να «τραβηχτεί η πρίζα» της συγχώνευσης, βάζει τέλος σε μια προσπάθεια σχεδόν δύο ετών. Η JetBlue είχε δώσει αγώνα για να κερδίσει την Spirit, την υπερεκπτωτική αεροπορική εταιρεία, από έναν αντίπαλο «μνηστήρα». Όταν η Spirit αντιστάθηκε, εμμένοντας στο σχέδιό της για συγχώνευση με την Frontier Airlines, η JetBlue ξεκίνησε έναν εχθρικό πόλεμο προσφορών που οδήγησε την τιμή της συμφωνίας υψηλότερα και κατάφερε να κερδίσει τους επενδυτές της Spirit τον Ιούλιο του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider