Στην EDP Renewables ο μεγαλύτερος δημόσιος διαγωνισμό της Σιγκαπούρης για εγκατάσταση ηλιακής ισχύος έως 200 MWp

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην EDP Renewables ο μεγαλύτερος δημόσιος διαγωνισμό της Σιγκαπούρης για εγκατάσταση ηλιακής ισχύος έως 200 MWp
Η EDP Renewables, παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κέρδισε τη Φάση 8 του προγράμματος SolarNova, ενός δημόσιου διαγωνισμού της Σιγκαπούρης για την επιλογή ενός φορέα ανάπτυξης κατανεμημένης ηλιακής ενέργειας.

Η EDP Renewables, παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κέρδισε τη Φάση 8 του προγράμματος SolarNova, ενός δημόσιου διαγωνισμού της Σιγκαπούρης για την επιλογή ενός φορέα ανάπτυξης κατανεμημένης ηλιακής ενέργειας. Η δημοπρασία συνδιοργανώθηκε από το Συμβούλιο Στέγασης και Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης και το Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης.

Η εταιρεία δεσμεύεται να παράσχει μια ελάχιστη προσφερόμενη δυναμικότητα 130 MWp, με τη δυνατότητα να φτάσει τα 200 MWp ηλιακής ισχύος μέσω αυτού του έργου. Το εγχείρημα περιλαμβάνει την εγκατάσταση πάνω από 320.000 ηλιακών συλλεκτών σε 1.075 δημόσια κτίρια κατοικιών της Σιγκαπούρης και 101 εγκαταστάσεις που ανήκουν στην κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων 55 δημόσιων σχολείων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δράση στο πλαίσιο του προγράμματος SolarNova, μιας κυβερνητικής πρωτοβουλίας που επικεντρώνεται στην επιτάχυνση της ανάπτυξης ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων στη Σιγκαπούρη. Η EDPR ήταν ο μόνος κατασκευαστής που επιλέχθηκε για την ανάπτυξη των ηλιακών εγκαταστάσεων σε αυτή τη φάση.

Επιπλέον, αυτός αποτελεί τον τρίτο διαγωνισμό SolarNova που έχει κερδίσει η EDPR και πρόκειται να λειτουργήσει ως πλατφόρμα για τη δοκιμή νέων καινοτόμων ιδεών, όπως η προηγμένη αναγέννηση που μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής ενός ηλιακού συλλέκτη έως και πέντε χρόνια και να μεγιστοποιήσει την παραγωγή ενέργειας.

Μέσω αυτής της επιτυχίας, η EDPR συμβάλλει ενεργά στην επίτευξη του στόχου της Σιγκαπούρης για την ανάπτυξη τουλάχιστον 2 GWp ηλιακής ενέργειας έως το 2030 και αντανακλά τις ελκυστικές ευκαιρίες ανάπτυξης για την EDPR στην περιοχή APAC.

Μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία, το έργο θα τροφοδοτεί συνολικά πάνω από 50.000 διαμερίσματα τεσσάρων δωματίων και θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά περισσότερους από 96.000 μετρικούς τόνους ετησίως. Η ενέργεια που παράγεται από τους ηλιακούς συλλέκτες στα κτίρια των δημόσιων κατοικιών θα χρησιμοποιείται για την πλήρη τροφοδοσία των κοινών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Το έργο SolarNova 8 αποτελεί απόδειξη της θέσης μας ως κορυφαίου παίκτη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Σιγκαπούρη, ενώ παράλληλα οδηγεί σε οφέλη όπως η αύξησης της απασχόλησης και η οικονομική ανάπτυξη. Στόχος μας είναι να θέσουμε νέα σημεία αναφοράς στην καινοτομία και την περιβαλλοντική διαχείριση, συμβάλλοντας με νόημα και σκοπό στο τοπίο καθαρής ενέργειας της Σιγκαπούρης», δήλωσε ο Pedro Vasconcelos, Chief Operational Officer (COO) της EDP Renewables APAC.

Ο εθνικός κλιματικός στόχος της Σιγκαπούρης είναι να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050 και η ηλιακή ενέργεια αποτελεί έναν από τους βασικούς καταλύτες που θα οδηγήσουν σε αυτή τη φιλόδοξη ατζέντα. Το βραβείο SolarNova 8 τοποθετεί την EDPR στην πρώτη γραμμή αυτού του μετασχηματιστικού ταξιδιού. Ευθυγραμμισμένη με το όραμα του έθνους για ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα, η επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας στην ενεργειακή μετάβαση. Αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της ηλιακής καινοτομίας στη διαμόρφωση ενός πιο περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένου και ανθεκτικού ενεργειακού τοπίου, η EDPR παραμένει αφοσιωμένη στην προώθηση των προσπαθειών της Σιγκαπούρης για την απαλλαγή από τον άνθρακα και τη συμβολή της σε ένα καθαρότερο, πιο πράσινο και πιο βιώσιμο μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

EDP Renewables: Εγκαινιάζει το νέο υβριδικό έργο ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Πορτογαλία

EDP Renewables: Επεκτείνει την παρουσία της στην Αυστραλία

Helleniq Energy: Στο 4ο τρίμηνο η απόφαση για ερευνητικές γεωτρήσεις στην Κρήτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider