HelleniQ Energy: Στα 606 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023- Συνολικό μέρισμα €0,90 ανά μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
HelleniQ Energy: Στα 606 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023- Συνολικό μέρισμα €0,90 ανά μετοχή
Υψηλή κερδοφορία λόγω αυξημένης παραγωγής και εξαγωγών σε ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον διύλισης ανακοίνωσε η Helleniq Energy Holdings Α.Ε. για το 2023 με τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA να ανέρχονται σε €1.237 εκατ. και τα Συγκρίσιμα Καθαρά Κέρδη σε €606 εκατ. 

Υψηλή κερδοφορία λόγω αυξημένης παραγωγής και εξαγωγών σε ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον διύλισης ανακοίνωσε η Helleniq Energy Holdings Α.Ε. για το 2023 με τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA να ανέρχονται σε €1.237 εκατ. και τα Συγκρίσιμα Καθαρά Κέρδη σε €606 εκατ.

Σημαντικοί παράγοντες που συνετέλεσαν στην επίδοση αυτή ήταν το θετικό διεθνές περιβάλλον διύλισης, η βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης των διυλιστηρίων, με αυξημένη διαθεσιμότητα μονάδων, η αύξηση των εξαγωγών και των δραστηριοτήτων του εξωτερικού, αλλά και η υψηλότερη συνεισφορά από τον τομέα των ΑΠΕ.

Η παραγωγή προϊόντων για το σύνολο του 2023 αυξήθηκε κατά 13% στους 14,6 εκατ. τόνους και οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στους 15,5 εκατ. τόνους, με τις εξαγωγές να ανέρχονται στο 54% των συνολικών όγκων, μια από τις υψηλότερες επιδόσεις στην ιστορία του Ομίλου. Μέσα στο 2023, η πτώση στις τιμές αργού και προϊόντων επέδρασε αρνητικά στην αποτίμηση αποθεμάτων και στην κερδοφορία, περιορίζοντας τα Δημοσιευμένα Καθαρά Κέρδη στα €478 εκατ.

Λαμβάνοντας υπόψη την πολύ καλή επίδοση αλλά και τις προοπτικές της Εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει στη Γενική Συνέλευση τη διανομή τελικού μερίσματος €0,60 ανά μετοχή. Έτσι, το συνολικό μέρισμα διαμορφώνεται στα €0,90 ανά μετοχή, λαμβάνοντας υπόψη και το προσωρινό μέρισμα €0,30 ανά μετοχή, που έχει ήδη διανεμηθεί. Η διανομή αυτή οδηγεί σε συνολική μερισματική απόδοση άνω του 12% με βάση την τιμή της μετοχής στο τέλος του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΤΑΙΠΕΔ: Στην «INMO Parck Invest» η αξιοποίηση της Ιαματικής Πηγής και Κάμπινγκ - Άγονος ο διαγωνισμός για το ακίνητο στην Βερβερόντα

Intracom Telecom: Συνεργασία με την Wave 1 της Αυστραλίας

Ελλάκτωρ: Ενδοομιλική μεταβίβαση ποσοστού στη Reggeborgh

gazzetta
gazzetta reader insider insider