Αλουμίνιο: Προσφορά 2,2 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Alumina από την Alcoa

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλουμίνιο: Προσφορά 2,2 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Alumina από την Alcoa
Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής αλουμινίου Alcoa την Δευτέρα (26/2) προσέφερε 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της αυστραλιανής κοινοπραξίας Alumina.

Προσφορά ύψους 2,2 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της αυστραλιανής Alumina, κατέθεσε η αμερικανική εταιρεία παραγωγής αλουμινίου Alcoa, σε μια συμφωνία που αναμένεται να απλοποιήσει τις δραστηριότητές της.

Το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της Alumina είναι ένα μετοχικό μερίδιο 40% στην κοινοπραξία Alcoa World Alumina and Chemicals (AWAC), η οποία ελέγχεται από την Alcoa και δραστηριοποιείται στην εξόρυξη βοξίτη, τη διύλιση αλουμίνας και την τήξη αλουμινίου σε Αυστραλία, Βραζιλία, Ισπανία, Σαουδική Αραβία και Γουινέα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alcoa, William Oplinger, δήλωσε σε αναλυτές ότι η εν λόγω συμφωνία αναμένεται να «ελαφρύνει» τα ετήσια έξοδα της Alumina κατά 12 εκατ. αυστραλιανά δολάρια (7,87 εκατ. δολάρια Αμερικής) και να επιτρέψει στην νεοσύστατη εταιρεία να αξιοποιήσει φορολογικά πλεονεκτήματα σχετικά με την κατοχή χρέους. Πρόσθεσε ακόμη, ότι το ευρύτερο παγκόσμιο αποτύπωμα θα δώσει την Alcoa περισσότερο χώρο για ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, κάθε μέτοχος της Alumina πρόκειται να λάβει 0,02854 μετοχές της Alcoa, με το συνολικό τους ποσοστό να ανέρχεται στο 31% της συνδυασμένης εταιρείας. Με βάση την τιμή κλεισίματος της Alcoa την Παρασκευή, αυτό αντιστοιχεί σε 1,15 αυστραλιανά δολάρια ανά μετοχή της Alumina.

Η εταιρεία, με έδρα τη Μελβούρνη, δήλωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο υποστήριξε την προσφορά ελλείψει άλλης ανώτερης, σημειώνοντας παρ' όλα αυτά ότι η πρόταση δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι δεσμευτική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση Aspides

Δανία: Kλείνει η έρευνα για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας: Προσοχή στους ακατάσχετους λογαριασμούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider