Sony: Έρχεται νέα έκδοση του PS5 μετά τη μειωμένη πρόβλεψη για τις πωλήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sony: Έρχεται νέα έκδοση του PS5 μετά τη μειωμένη πρόβλεψη για τις πωλήσεις
Μετά την υποβάθμιση της πρόβλεψής της για τις μελλοντικές πωλήσεις του PlayStation 5, η Sony είναι πολύ πιθανόν να κυκλοφορήσει ανανεωμένη έκδοση του PlayStation 5 (PS5) το τρέχον έτος, δήλωσαν αναλυτές στο CNBC.

Μετά την υποβάθμιση της πρόβλεψής της για τις μελλοντικές πωλήσεις του PlayStation 5, η Sony είναι πολύ πιθανόν να κυκλοφορήσει ανανεωμένη έκδοση του PlayStation 5 (PS5) το τρέχον έτος, δήλωσαν αναλυτές στο CNBC. Η κίνηση αυτή αναμένεται να αυξήσει το ενδιαφέρον για το PlayStation 5 με μία θελκτική, νέα παρουσίαση του εξοπλισμού του, που θα μπορεί να ανταποκριθεί στην κυκλοφορία του Grand Thef Auto VI (GTA VI) το 2025, ενός από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια της δεκαετίας.

Το PlayStation 5 αριθμεί ήδη 3 χρόνια κυκλοφορίας από τον Νοέμβριο του 2020. Έως το τέλος του έτους χρήσης τον Μάρτιο, οι πωλήσεις αναμένεται να μειωθούν από 25 σε 21 εκατομμύρια μονάδες. Στο παρελθόν, ο ιαπωνικός κολοσσός απαντούσε στη «σταδιακή μείωση» των πωλήσεων στις κονσόλες του με την κυκλοφορία ανανεωμένων εκδόσεων όπως με το λανσάρισμα της έκδοσης Pro στο PlayStation 4, τρία χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία. Αντίστοιχα αναμένεται να πράξει και τώρα με ένα PlayStation 5 Pro.

Ο Serkan Toto, CEO της ιαπωνικής εταιρείας παροχής συμβουλευτικής για παιχνίδια, Kantan Games,δήλωσε στο CNBC: «φαίνεται να υπάρχει ομοφωνία στην βιομηχανία των παιχνιδιών ότι η Sony ετοιμάζει το PS5 Pro μέσα στο δεύτερο μισό του 2024», «καθώς θα θελήσει να είναι έτοιμη όταν βγει το GTA VI, που θα συνταράξει ολόκληρη τη βιομηχανία».

Ενώ οι προσδοκίες για μια νέα κονσόλα αυξάνονται, η Sony παρατηρεί τα περιθώρια κέρδους της να βρίσκονται στα χαμηλότερα της δεκαετίας στην κύρια για αυτήν βιομηχανία παιχνιδιών. Κατά την διοίκηση, στόχος της Sony για αυτήν είναι να «βελτιστοποιηθούν οι πωλήσεις με μεγαλύτερη έμφαση στα κέρδη».

Ο George Jijiashvil, αναλυτής της Omdia, πιστεύει πως τα παραπάνω δεδομένα ίσως οδηγήσουν τη Sony να μη μειώσει τη τιμή του τρέχοντος μοντέλου με την έλευση του νέου, όπως έκανε στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Nintendo: Πήρε την κατιούσα η μετοχή γιατί θα καθυστερήσει το νέο Switch

Microsoft: Διαθέτει στο PlayStation και στο Switch τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox

gazzetta
gazzetta reader insider insider