Ο Μασκ καλείται να καταθέσει για πιθανή απάτη που σχετίζεται με την εξαγορά του Twitter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μασκ καλείται να καταθέσει για πιθανή απάτη που σχετίζεται με την εξαγορά του Twitter
Ο CEO των Tesla και SpaceX, Έλον Μασκ, κλήθηκε από Αμερικανό δικαστή να καταθέσει σε έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ σχετικά με την εξαγορά του Twitter το 2022.

Ο CEO των Tesla και SpaceX, Έλον Μασκ, κλήθηκε από Αμερικανό δικαστή να καταθέσει στο πλαίσιο έρευνας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ σχετικά με την εξαγορά του Twitter το 2022.

Σύμφωνα με το CNBC, η SEC διερευνά εάν ο Μασκ -ή οποιοσδήποτε άλλος- διέπραξε απάτη με μετοχές το 2022, καθώς ο δισεκατομμυριούχος άρχισε να χτίζει μερίδιο στο Twitter πριν από τη μοχλευμένη εξαγορά του κοινωνικού δικτύου.

Ο Μασκ οριστικοποίησε την εξαγορά του Twitter τον Οκτώβριο του 2022, σε μια συμφωνία αξίας περίπου 44 δισ. δολαρίων και έκτοτε το μετονόμασε σε X.

Στο διάταγμα της 10ης Φεβρουαρίου 2024, η ομοσπονδιακή δικαστής Laurel Beeler έγραψε ότι, παρόλο που ο Μασκ και η νομική του ομάδα υποστήριξαν ότι η κλήτευση της SEC για αυτό το θέμα ισοδυναμούσε με παρενόχληση του δισεκατομμυριούχου, η κίνηση της ομοσπονδιακής ρυθμιστικής αρχής ήταν «εντός των εξουσιών της» και ότι η κλήτευση ήταν «αναζητούσε σχετικές πληροφορίες» με την έρευνα.

Η SEC και ο Μασκ έχουν τώρα μια εβδομάδα για να ορίσουν ημερομηνία και τόπο για να δοθεί η κατάθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider