Pepsico: Τα κέρδη ξεπερνούν τις εκτιμήσεις αλλά τα τριμηνιαία έσοδα υποχωρούν για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pepsico: Τα κέρδη ξεπερνούν τις εκτιμήσεις αλλά τα τριμηνιαία έσοδα υποχωρούν για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια
Μεικτά είναι τα τριμηνιαία αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Pepsico.

Η PepsiCo ανακοίνωσε σήμερα μεικτά τριμηνιαία αποτελέσματα, καθώς η ζήτηση για τα τρόφιμα και τα ποτά φαίνεται ότι έχει μειωθεί στη Βόρεια Αμερική.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ramon Laguarta δήλωσε ότι οι πωλήσεις στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκαν το τέταρτο τρίμηνο. Οι Αμερικανοί καταναλωτές φαίνεται ότι έχουν αλλάξει καταναλωτική συμπεριφορά, ωστόσο ο Laguarta εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τα επιτόκια θα μειωθούν και οι μισθοί θα αυξηθούνταχύτερα από τον πληθωρισμό την ώρα που η ανεργία κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Προσυνεδριακά οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πτώση άνω του 2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ μετά το καμπανάκι της Wall οι απώλειες ξεπερνούν το 3,5%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή, 1,78 δολάρια έναντι 1,72 δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές. Τα έσοδα που ανακοίνωσε είναι 27,85 δισ. δολάρια έναντι 28,4 δισ. δολαρίων που αναμένονταν. Επίσης ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τέταρτου τριμήνου ύψους 1,3 δισ. δολαρίων ή 94 σεντς ανά μετοχή, έναντι 518 εκατ. δολαρίων ή 37 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Εξαιρουμένων των στοιχείων, ο γίγαντας τροφίμων και ποτών κέρδισε 1,78 δολάρια ανά μετοχή.

Την ίδια στιγμή όμως οι καθαρές πωλήσεις υποχώρησαν λιγότερο από 1% στα 27,85 δισ. δολάρια. Είναι το πρώτο τρίμηνο από το 2020 που τα τριμηνιαία έσοδα της εταιρείας μειώνονται σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα στελέχη της PepsiCo δήλωσαν ότι το υψηλό κόστος δανεισμού και η μείωση των προσωπικών αποταμιεύσεων έχουν συμπιέσει τους προϋπολογισμούς των καταναλωτών, ιδιαίτερα στη Βόρεια Αμερική, σε προετοιμασμένες παρατηρήσεις που δημοσιεύθηκαν πριν από την τηλεδιάσκεψη της εταιρείας. Είπαν επίσης ότι οι καταναλωτές επιλέγουν όλο και περισσότερο μικρότερα μεγέθη συσκευασίας για λόγους ευκολίας και χαμηλότερης τιμής.

Για το 2024, η Pepsi αναμένει τώρα ότι τα οργανικά έσοδα θα αυξηθούν τουλάχιστον 4% και τα βασικά κέρδη ανά μετοχή σε σταθερό νόμισμα θα ανέβουν τουλάχιστον 8%. Η εταιρεία προέβλεπε προηγουμένως αύξηση των οργανικών εσόδων στο υψηλό επίπεδο του 4% έως 6% και αύξηση των βασικών κερδών ανά μετοχή σε σταθερό νόμισμα σε υψηλό μονοψήφιο ποσοστό.

«Οι καταναλωτές είναι πιθανό να παραμείνουν προσεκτικοί με τους προϋπολογισμούς τους και επιλεκτικοί με τις αγορές τους", ανέφεραν τα στελέχη της Pepsi στις παρατηρήσεις τους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Τα νέα του πληθωρισμού σπρώχνουν τον S&P 500 πάνω από τις 5.000 μονάδες

Spread the love with Moët & Chandon!

Μαρινάκης: Η πόρτα του Πρωθυπουργού είναι ανοιχτή για ουσιαστικό διάλογο με τους αγρότες

gazzetta
gazzetta reader insider insider