Harley-Davidson: Μειωμένες πωλήσεις και αδύναμο guidance για το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Harley-Davidson: Μειωμένες πωλήσεις και αδύναμο guidance για το 2024
Η Harley-Davidson προέβλεψε σήμερα ότι τα έσοδα από τον τομέα των μοτοσικλετών για το σύνολο του έτους θα είναι σταθερά έως μειωμένα κατά 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Harley-Davidson προέβλεψε σήμερα ότι τα έσοδα από τον τομέα των μοτοσικλετών για το σύνολο του έτους θα είναι σταθερά έως μειωμένα κατά 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σε μεγάλο βαθμό είναι κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών. Ωστόσο η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου. Αυτό έγινε εφικτό καθώς η Harley-Davidson επικεντρώθηκε στην πώληση λιγότερων μοτοσικλετών σε υψηλότερες τιμές για να ενισχύσει το περιθώριο κέρδους της.

«Έχουμε σημειώσει πρόοδο σε βασικά στοιχεία του στρατηγικού μας σχεδίου. Έχουμε εστιάσει στα πιο κερδοφόρα προϊόντα, τα οποία πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουν να αποφέρουν οφέλη στην επιχείρηση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Harley-Davidson, Jochen Zeitz.

Οι μετοχές της εταιρείας με έδρα το Μιλγουόκι σημείωναν άνοδο 1% στις πρώτες συναλλαγές. Οι αυξήσεις των τιμών και οι προσαυξήσεις σε επιλεγμένα μοντέλα βοήθησαν τον κατασκευαστή μοτοσικλετών να διατηρήσει τα περιθώρια κέρδους, αλλά δεν ήταν αρκετά για να αντισταθμίσουν τις απώλειες.

Οι παγκόσμιες αποστολές μοτοσικλετών της εταιρείας μειώθηκαν κατά 13% το τέταρτο τρίμηνο, σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, λόγω της διατήρησης χαμηλότερων αποθεμάτων από τους αντιπροσώπους εν μέσω χαμηλής ζήτησης. Οι λιανικές πωλήσεις της Harley-Davidson παγκοσμίως μειώθηκαν επίσης κατά 11%.

«Οι επιδόσεις λιανικής στη Βόρεια Αμερική συνεχίζουν να επηρεάζονται αρνητικά από τα υψηλότερα επιτόκια, την οικονομική αβεβαιότητα και τις χαμηλότερες πωλήσεις πολυτελών μοτοσικλετών», δήλωσε η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Under Armour: Πτώση των τριμηνιαίων πωλήσεων αλλά με κέρδη άνω των εκτιμήσεων

Η Google προχωράει σε rebranding του chatbot Bard και παρουσιάζει το Gemini

Philip Morris: Αδυναμία σε κέρδη δ' τριμήνου και ετήσιο guidance - Ανεβαίνει το iQOS, πέφτουν τα Marlboro

gazzetta
gazzetta reader insider insider