ESPN, Fox και Warner Bros λανσάρουν κοινή πλατφόρμα live αθλητικών μεταδόσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ESPN, Fox και Warner Bros λανσάρουν κοινή πλατφόρμα live αθλητικών μεταδόσεων
Νέα σελίδα στις μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων ανοίγει η απόφαση τριών τηλεοπτικών κολοσσών -Walt Disney, Fox και Warner Bros. Discovery- να δημιουργήσουν την πρώτη κοινή υπηρεσία μετάδοσης αθλητικών αγώνων εντός του 2024.

Νέα σελίδα στις μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων ανοίγει η απόφαση τριών τηλεοπτικών κολοσσών -Disney, Fox και Warner Bros. Discovery- να δημιουργήσουν την πρώτη κοινή υπηρεσία μετάδοσης αθλητικών αγώνων εντός του 2024.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των τριών εταιρειών, θα δημιουργηθεί μία νέα πλατφόρμα με ανεξάρτητη διευθυντική ομάδα, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει γίνει γνωστή η επωνυμία της πλατφόρμας, ενώ κάθε μία από τις τρεις εταιρείες θα έχει στην κατοχή της το 1/3 του μετοχικού κεφαλαίου της νεοσύστατης εταιρείας.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η νέα πλατφόρμα θα δίνει στους τηλεθεατές τη δυνατότητα απευθείας εγγραφής, ενώ θα υπάρχει η ευχέρεια συνδυασμού του νέου προϊόντος με τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες streaming που διατηρούν οι τρεις εταιρείες (Disney+, Hulu και Max).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στη νέα πλατφόρμα θα ενταχθούν οι μεταδόσεις από όλα τα συνεργαζόμενα δίκτυα των τριών εταιρειών που θα δημιουργήσουν τη νέα υπηρεσία μετάδοσης αθλητικών γεγονότων. Μεταξύ άλλων, στη νέα πλατφόρμα θα ενταχθούν όλα τα δίκτυα του ESPN που ανήκουν στην Disney (ESPN2, ESPNU, SECN, ACCN, ESPNEWS), όπως και το δίκτυο ABC, ενώ η Warner Bros. Discovery θα συμβάλλει με τα δίκτυα TNT, TBS και TruTV. Τέλος, θα συμπεριληφθούν και τα δίκτυα FS1, FS2 και BTN της Fox.

Η αρχική τιμή εκκίνησης των νέσω συνδρομών εκτιμάται πως θα κυμανθεί κοντά στα 50 δολάρια/μήνα, με παράγοντες της αγοράς που έχουν γνώση των εξελίξεων να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο χαμηλότερης αρχικής συνδρομής, με στόχο την προσέλκυση νέων συνδρομητών. Ωστόσο, το αρχικό πλάνο των τριών εταιρειών τοποθετεί την αρχική συνδρομή σίγουρα πάνω από τα 30 δολάρια, με τις συζητήσεις για το οριστικό ύψος των τιμών να παραμένουν σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με κάμερες, ηλεκτρονικό εισιτήριο και... black list ξανανοίγουν τα γήπεδα 

Ο Μέσι έχει μετατρέψει το MLS σε ένα «χρυσό» πρωτάθλημα για... βετεράνους;

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Χρυσό» το κόστος διαμονής - 1.000 ευρώ η διανυκτέρευση στο Παρίσι

gazzetta
gazzetta reader insider insider