Snap: Απογοητευτικά μεγέθη και αδύναμο guidance - Κατρακύλα 30% για τη μετοχή της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Snap: Απογοητευτικά μεγέθη και αδύναμο guidance - Κατρακύλα 30% για τη μετοχή της
Υπενθυμίζεται πως αυτός είναι νέος γύρος περικοπών, καθώς τον Αύγουστο του 2022 ψαλίδισε το 20% των θέσεων εργασίας της.

Η Snap την Τρίτη στο πλαίσιο της γνωστοποίησης των οικονομικών της μεγεθών, ανακοίνωσε απώλειες εσόδων και πρόσφερε αδύναμo guidance με αποτέλεσμα η μετοχή της να κατρακυλά άνω του 30% στις συναλλαγές μετά το καμπανάκι της Wall Street.

Ειδικότερα, στο 4ο τρίμηνο κατέγραψε καθαρή ζημία 248,2 εκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με καθαρά έσοδα 288,5 εκατομμυρίων δολαρίων το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ήταν 8 σεντς ανά μετοχή. Ωστόσο, τα έσοδα της Snap βελτιώθηκαν σε 1,36 δισεκατομμύρια δολάρια, από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της FactSet ανέμεναν κατά μέσο όρο προσαρμοσμένα κέρδη 6 σεντς ανά μετοχή με έσοδα 1,38 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Αν και μας ενθαρρύνει η πρόοδος που σημειώνουμε με την πλατφόρμα διαφημίσεών μας και τα βελτιωμένα αποτελέσματα που προσφέρουμε για πολλούς από τους διαφημιστικούς μας συνεργάτες, εκτιμούμε ότι η έναρξη της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή ήταν καταστροφική για την ανάπτυξη περίπου 2 ποσοστιαίων μονάδων το τέταρτο τρίμηνο που έχουμε κάθε χρόνο», ανέφερε η εταιρεία σε επιστολή της προς τους επενδυτές.

Παράλληλα, προσέφερε εύρος εσόδων από 1,095 δισεκατομμύρια δολάρια έως 1,135 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρέχον τρίμηνο, εν μέσω της σοβαρής μείωσης κόστους. Ήδη από χτες, τόνισε πως σχεδιάζει να απολύσει περίπου το 10% του εργατικού δυναμικού της, ήτοι 5.288 άτομα «για διασφαλιστεί ότι έχουμε τη δυνατότητα να επενδύσουμε σταδιακά για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξή μας με την πάροδο του χρόνου». Υπενθυμίζεται πως αυτός είναι νέος γύρος περικοπών, καθώς τον Αύγουστο του 2022 ψαλίδισε το 20% των θέσεων εργασίας της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικρά κέρδη στην Wall Street: Παραμένει η επιφυλακτικότητα - Άλμα 30% για Palantir Technologies

Alaska Airlines: Έλειπαν 4 μπουλόνια από την πόρτα στην πτήση «θρίλερ» του Boeing 737 Max

Toyota: Ανακοίνωσε επένδυση 1,3 δισ. δολ. σε νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρονικών οχημάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider