Nintendo: Ενισχυμένα κέρδη τριμήνου και ετήσιες προβλέψεις πωλήσεων λόγω του «αειθαλούς» Switch

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nintendo: Ενισχυμένα κέρδη τριμήνου και ετήσιες προβλέψεις πωλήσεων λόγω του «αειθαλούς» Switch
Ο ιαπωνικός γίγαντας τυχερών παιχνιδιών προέβλεπε προηγουμένως πωλήσεις 15 εκατομμυρίων κονσολών Switch για το τρέχον οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο.

Αυξημένα κέρδη τρίτου τριμήνου ανακοίνωσε η Nintendo την Τρίτη αναβαθμίζοντας έτσι την ετήσια πρόβλεψη πωλήσεων για την κονσόλα – «ναυαρχίδα» της, Switch, στις 15,5 εκατ. μονάδες.

Ο ιαπωνικός γίγαντας gaming προέβλεπε προηγουμένως πωλήσεις 15 εκατομμυρίων κονσολών Switch για το τρέχον οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο.

Κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, δηλαδή από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο, η Nintendo ξεπέρασε τις προσδοκίες, ανακοινώνοντας καθαρές πωλήσεις 598,6 δισ. γιεν Ιαπωνίας (4 δισ. δολάρια) έναντι 568,7 δισ. γιεν αναμενόμενων και καθαρά κέρδη 136,7 δισ. γιεν Ιαπωνίας έναντι 130,3 δισ. γεν τα οποία αναμένονταν. Οι καθαρές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 6% σε ετήσια βάση ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 18%.

Το τρίμηνο του Δεκεμβρίου σημειώνεται πώς η Nintendo κατάφερε να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της σχεδόν επτάχρονης κονσόλας Switch.

Διαβάστε επίσης: Toyota: Τα υβριδικά ενίσχυσαν τα αποτελέσματα τριμήνου - Αναβάθμισε την πρόβλεψη για τα ετήσια κέρδη

Ο ιαπωνικός γίγαντας στο gaming κατάφερε να διατηρήσει τη δυναμική της πρόσφατα χάρη στην κυκλοφορία του Super Mario Bros. Movie και του κορυφαίου παιχνιδιού Zelda πέρυσι, το οποίο ενίσχυσε το ενδιαφέρον για το Switch και βοήθησε τις πωλήσεις της παλιάς κονσόλας.

Η Nintendo σχολίασε ότι το παιχνίδι Super Mario Bros. Wonder, το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο, είχε μια «σταθερή αρχή», με πωλήσεις 11,96 εκατομμυρίων μονάδων. Η ταινία Mario βοήθησε επίσης τις πωλήσεις παλαιότερων τίτλων όπως το Mario Kart 8 Deluxe, επεσήμανε η Nintendo.

Το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ο γίγαντας των τυχερών παιχνιδιών σχεδιάζει να κυκλοφορήσει παιχνίδια βασισμένα σε χαρακτήρες από τον κόσμο του Mario, συμπεριλαμβανομένων των Donkey Kong και Princess Peach.

Στο επίκεντρο ο διάδοχος του Nintendo Switch

Παρόλο που το Switch συνεχίζει να βρίσκει νέες πωλήσεις, οι θαυμαστές και οι επενδυτές παρακολουθούν για τυχόν σημάδια ή μια ξεκάθαρη ανακοίνωση ενός διαδόχου της κονσόλας. Αναλυτές που μίλησαν στο CNBC δήλωσαν ότι αναμένουν ένα νέο Nintendo Switch να κυκλοφορήσει φέτος.

Η Nintendo αύξησε τις οικονομικές της προβλέψεις για το τρέχον οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο. Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει τώρα 1,63 τρισ. γιεν Ιαπωνίας σε καθαρές πωλήσεις, από την προηγούμενη πρόβλεψη για 1,58 τρισ. γιεν. Ο γίγαντας των τυχερών παιχνιδιών αναμένει επίσης τα καθαρά κέρδη να ανέλθουν στα 440 δισ. γιεν, σε σύγκριση με τα 420 δισ. γιεν που είχε προβλέψει προηγουμένως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Καλύτερα από το αναμενόμενο οι ζημίες τριμήνου - Ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών 1 δισ. δολαρίων

BP: Μεγάλη πτώση στα ετήσια κέρδη - Επιταχύνει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών

Μπάιντεν: Βέτο σε ρεπουμπλικανικό ν/σ για παροχή βοήθειας μόνο στο Ισραήλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider