Εκρηκτική ζήτηση για το IPO του Ελ. Βενιζέλος - Στο υψηλό του εύρους οι προσφορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκρηκτική ζήτηση για το IPO του Ελ. Βενιζέλος - Στο υψηλό του εύρους οι προσφορές
Στο υψηλό τμήμα του εύρους των 7 με 8,2 ευρώ καταγράφεται το μεγαλύτερος μέρος των προσφορών για τη δημόσια προσφορά του ΔΑΑ.

Η ζήτηση για μετοχές του Ελ. Βενιζέλος (ΔΑΑ) στη δημόσια προσφορά που είναι σε εξέλιξη είναι ιδιαίτερα αυξημένη με το βιβλίο για τους εγχώριους επενδυτές να ξεπερνά, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά πολύ τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο των προσφορών φαίνεται να καταγράφεται στο υψηλότερο τμήμα του εύρους των 7 με 8,2 ευρώ.

Χρηματιστηριακές πηγές επισημαίνουν πως η ζήτηση θα χτυπήσει κόκκινο μέχρι την Πέμπτη (υπερκάλυψη της τάξεως των εννέα με δέκα φορών στο ελληνικό βιβλίο), ενώ από την μεριά των ειδικών επενδυτών η υπερκάλυψη αναμένεται να κινηθεί στις δύο με τρεις φορές, με το ειδικό βάρος να πέφτει στους ξένους που πιθανότατα «θα ορίσουν» και την τιμή.

Να σημειωθεί πως στους εγχώριους επενδυτές διατίθενται 9.545.455 μετοχές του Ελ. Βενιζέλος, που θα φθάσουν τις 10.500.000 μετοχές σε περίπτωση υπερβάλλουσας ζήτησης, ενώ μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης και βιβλίου προσφορών διατίθενται σε ξένους επενδυτές ως 46.500.000 μετοχές. Με βάση το εύρος το equity value διαμορφώνεται μεταξύ 2,1 με 2,46 δισ. ευρώ και το enterprise value μεταξύ 2,96 με 3,3 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider