H&Μ: «Βουτιά 9%» για τη μετοχή μετά την παραίτηση της CEO και τη μείωση των πωλήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H&Μ: «Βουτιά 9%» για τη μετοχή μετά την παραίτηση της CEO και τη μείωση των πωλήσεων
Ισχυρές απώλειες που ξεπερνούν το 9% καταγράφει η μετοχή της H&M στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης, καθώς η σουηδική εταιρεία λιανικών πωλήσεων ειδών ένδυσης είδε τα έσοδά της να μειώνονται κατά 4% σε ετήσια βάση στο δ' τρίμηνο.

Ισχυρές απώλειες που ξεπερνούν το 9% καταγράφει η μετοχή της H&M στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης, καθώς η σουηδική εταιρεία λιανικών πωλήσεων ειδών ένδυσης είδε τα έσοδά της να μειώνονται κατά 4% σε ετήσια βάση στο δ' τρίμηνο.

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες της μετοχής εδώ και εννέα μήνες, καθώς η H&M είδε τα λειτουργικά της κέρδη να διαμορφώνονται στα 415,4 εκατ. δολάρια, χαμηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών για λειτουργικά έσοδα περίπου 430 εκατ. δολαρίων.

Το λειτουργικό περιθώριο κέρδους της H&M το τέταρτο τρίμηνο μειώθηκε στο 7,2% από 7,8% το τρίτο τρίμηνο, εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού τόσο με την ισπανική Inditex όσο και με την κινεζική Shein.

Ωστόσο, αναταράξεις δημιουργεί και η ξαφνική απόφαση της CEO της εταιρείας Helena Helmersson να παραιτηθεί μετά από τέσσερα χρόνια στο τιμόνι της H&M.

Στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή της, η Helmersson ανέφερε ότι παραιτείται με «ανάμεικτα συναισθήματα», ενώ δήλωσε «περήφανη» για τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία αντιμετώπισε την πανδημία και τις γεωπολιτικές προκλήσεις, προσθέτοντας ότι ο ρόλος ήταν «πολύ απαιτητικός μερικές φορές». Την θέση του διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο Daniel Ervér, πρώην επικεφαλής της H&M Brand.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μασκ: Δικαστής ακυρώνει τη συμφωνία αμοιβής 55,8 δισ. με την Tesla

Microsoft: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider