iRobot: Χαλάει η εξαγορά από την Amazon - Απολύει το 31% του προσωπικού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
iRobot: Χαλάει η εξαγορά από την Amazon - Απολύει το 31% του προσωπικού
 Δεν θα προχωρήσει τελικά η Amazon στην εξαγορά της εταιρείας iRobot, που κατασκευάζει τις «έξυπνες» ηλεκτρικές σκούπες Roomba, με τις δύο εταιρείες να αναφέρουν σε μια ανακοίνωση ότι «δεν υπάρχει δρόμος για την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για τη συμφωνία».

Δεν θα προχωρήσει τελικά η Amazon στην εξαγορά της εταιρείας iRobot, που κατασκευάζει τις «έξυπνες» ηλεκτρικές σκούπες Roomba, με τις δύο εταιρείες να αναφέρουν σε ανακοίνωση ότι «δεν υπάρχει δρόμος για την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για τη συμφωνία».

Η iRobot ανακοίνωσε επίσης ότι θα απολύσει το 31% των εργαζομένων της, περίπου 350 άτομα, και ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Colin Angle θα παραιτηθεί άμεσα.

Πριν από λίγες μέρες είχε γίνει γνωστό πως η αντιμονοπωλιακή αρχή της ΕΕ σκοπεύει να μπλοκάρει προγραμματισμένη εξαγορά της ηλεκτρικής σκούπας Roomba από την Amazon. Τότε η Wall Street Journal είχε αναφέρει σε δημοσίευμά της πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συναντήθηκε με εκπροσώπους της Amazon για να συζητήσουν τη συμφωνία, αναφέροντάς τους πως η εξαγορά πιθανότατα θα απορριφθεί. Η συμφωνία βρισκόταν ακόμη υπό εξέταση από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ

Οι μετοχές του iRobot καταγράφουν βουτιά προσυνεδριακά άνω του 17%.

«Είμαστε απογοητευμένοι που η εξαγορά του iRobot από την Amazon δεν μπόρεσε να προχωρήσει», δήλωσε ο ανώτατος αντιπρόεδρος της Amazon και γενικός σύμβουλος Ντέιβιντ Ζαπόλσκι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Η Nestlé παραδέχεται ότι προσέφυγε σε απαγορευμένες μεθόδους φιλτραρίσματος στα μεταλλικά νερά της

«Βουτιά» για την μετοχή της Bayer μετά το πρόστιμο-«μαμούθ» των 2,25 δισ. δολ. για το Roundup

Evergrande: Υπό εκκαθάριση ο κινεζικός όμιλος ακινήτων - Φόβοι για ντόμινο στην αγορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider