ΗΠΑ: H J&J θα πληρώσει 700 εκατ. δολάρια σε διακανονισμό με 42 Πολιτείες για την βρεφική πούδρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: H J&J θα πληρώσει 700 εκατ. δολάρια σε διακανονισμό με 42 Πολιτείες για την βρεφική πούδρα
Σε προκαταρκτική συμφωνία με τις 42 Πολιτείες των ΗΠΑ που ξεκίνησαν έρευνα για τα προϊόντα της Johnson & Johnson με βάση το ταλκ κατέληξε η αμερικανική εταιρεία.

Σε προκαταρκτική συμφωνία με τις 42 Πολιτείες των ΗΠΑ που ξεκίνησαν έρευνα για τα προϊόντα της Johnson & Johnson με βάση το ταλκ κατέληξε η αμερικανική εταιρεία, με την J&J να προτίθεται να καταβάλλει αποζημιώσεις ύψους 700 εκατ. δολαρίων, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τρίτη η διοίκηση.

«Η εταιρεία θα πληρώσει 700 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει το ζήτημα», δήλωσε ο CFO Τζόζεφ Βολκ στην εφημερίδα Wall Street Journal την Τρίτη, ενώ ο αντιπρόεδρος δικαστικών διαφορών της J&J Έρικ Χάας, επιβεβαίωσε τη συμφωνία, χωρίς ωστόσο παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, ο διακανονισμός δεν επιλύει τις δεκάδες χιλιάδες αγωγές καταναλωτών, μερικές από τις οποίες πρόκειται να δικαστούν φέτος, με τον ισχυρισμό ότι αυτά τα προϊόντα με βάση το ταλκ προκάλεσαν καρκίνο.

Σημειώνεται πως από τον Οκτώβριο, 42 αμερικανικές Πολιτείες ξεκίνησαν κοινή έρευνα, μετά από χιλιάδες καταγγελίες καταναλωτών σε σχέση με την βρεφική πούδρα που έχει πλέον έχει αποσυρθεί από τα ράφια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Johnson & Johnson: Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα στο δ' τρίμηνο

Στην Netflix το Raw του WWE για τα επόμενα 10 χρόνια - Στα 5 δισ. δολάρια το deal

Verizon: Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις τα έσοδα στο γ' τρίμηνο - Ράλι 5,5% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider