Προς εισαγωγή στο Χρηματιστήριο η Reddit

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς εισαγωγή στο Χρηματιστήριο η Reddit
Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης δεν έδωσε στη δημοσιότητα το αίτημα, ενώ δεν γνωστοποίησε ούτε πόσες μετοχές θα προσφερθούν, ούτε το εύρος τιμών αυτών.

Αίτηση για εισαγωγή στο αμερικανικό Χρηματιστήριο έχει καταθέσει η Reddit στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα το αίτημα, ενώ δεν γνωστοποίησε ούτε πόσες μετοχές θα προσφερθούν, ούτε το εύρος τιμών αυτών.

Η Reddit δημιουργήθηκε το 2005, ενώ το 2006 την εξαγόρασε η Conde Nast Publications. Παρέμεινε μέρος της εκδοτικής εταιρείας, έως ότου έγινε ανεξάρτητη θυγατρική το 2011. Έκτοτε, έχει συγκεντρώσει σειρές χρηματοδοτήσεων από εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων. Τον Αύγουστο του 2021, ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 700 εκατ. δολάρια.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ανακοίνωσε 100 εκατ. δολάρια σε διαφημιστικά έσοδα, αυξημένα κατά 192% από ένα χρόνο πριν. Έχει περίπου 52 εκατ. ενεργούς χρήστες καθημερινά.

Η αίτηση για IPO έρχεται καθώς οι IPOs στις ΗΠΑ άγγιξαν υψηλό - ρεκόρ το 2021, τροφοδοτούμενες από την άφθονη ρευστότητα λόγω των διευκολυντικών νομισματικών πολιτικών. Η Robinhood, η Coupang, η Coinbase είναι μερικές από τις εταιρείες που εισήχθησαν στη Wall Street φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider