ΑΒΑΞ: Γιατί η Edison δίνει τιμή-στόχο στα 3,2 ευρώ και περιθώριο ανόδου 87%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΒΑΞ: Γιατί η Edison δίνει τιμή-στόχο στα 3,2 ευρώ και περιθώριο ανόδου 87%
H Edison ξεχωρίζει την ισχυρή ανάπτυξη που προσφέρει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο-ρεκόρ της Άβαξ.

Περιθώριο ανόδου 87% της μετοχής της ΑΒΑΞ από τα τρέχοντα επίπεδα έως την τιμή-στόχο των 3,2 ευρώ «βλέπει» ο οίκος αναλύσεων Edison, τονίζοντας την ισχυρή ανάπτυξη που προσφέρει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο-ρεκόρ, σε ανάλυση η οποία εκδόθηκε στις 8 Ιανουαρίου. Η Edison ανεβάζει περαιτέρω τον πήχη για τη μετοχή της κατασκευαστικής εταιρείας σε σχέση με την Optima Bank, η οποία είχε θέσει τιμή-στόχο 2,79 ευρώ για τον τίτλο της ΑΒΑΞ σε πρόσφατη ανάλυσή της.

Επισημαίνεται ότι η μετοχή της ΑΒΑΞ το 2023 με άνοδο 144,7% ήταν στην πρώτη δεκάδα αποδόσεων μεταξύ όλων των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ βρέθηκε στη δεύτερη θέση ανόδου μεταξύ των εταιρειών που διένειμαν μέρισμα.

Προεξοφλώντας τις μελλοντικές ταμειακές ροές του ομίλου, οι αναλυτές της Edison υπολογίζουν την παρούσα επιχειρηματική αξία του κλάδου της κατασκευής και των υπόλοιπων θυγατρικών στα 340 εκατ. ευρώ, και των συμμετοχών σε παραχωρήσεις σε 433 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτές της Edison δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης του Ομίλου για το 2024, με τον κύκλο εργασιών να ανεβαίνει 112% στα 851 εκατ. και το προσαρμοσμένο EBITDA να αυξάνεται κατά 76% στα 90 εκατ. ευρώ, καθώς περνάνε σε φάση υλοποίησης όλα τα μεγάλα έργα που έχει εξασφαλίσει ο Όμιλος το τελευταίο διάστημα, ωθώντας σε επίπεδα-ρεκόρ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο. Τα καθαρά κέρδη προβλέπεται να υπερβούν τα 40 εκατ. ευρώ το 2024.

Για το 2024, το P/E στα τρέχοντα επίπεδα τιμής της μετοχής υπολογίζεται σε 5,3 και είναι 60% φτηνότερο από συγκρίσιμες εταιρίες, προσφέροντας και ανώτερη μερισματική απόδοση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Jefferies: Ολοταχώς προς υψηλότερα επίπεδα οι ελληνικές τράπεζες - Νέες τιμές στόχοι - Κορυφαία επιλογή η Εθνική

Euroxx: «Φθηνές» οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών - Έχει δρόμο το ανοδικό σερί - Νέες τιμές στόχοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider