Νέο κουμπί στα πληκτρολόγια της Microsoft

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο κουμπί στα πληκτρολόγια της Microsoft
Οι βελτιώσεις σε Windows, υπολογιστές και σε επίπεδο τσιπ θα κάνουν το 2024 «τη χρονιά του AI PC», αναφέρει η Microsoft.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα πληκτρολόγια των επερχόμενων υπολογιστών με Windows θα διαθέτουν πλήκτρο Copilot για συνομιλίες κειμένου με τον εικονικό βοηθό της κατασκευάστριας λογισμικού. Είναι μια από τις πιο «χτυπητές» προσθήκες στο πληκτρολόγιο των Windows, από την εισαγωγή του πλήκτρου Windows το 1994 για την προβολή του μενού Έναρξη.

Το Copilot στα Windows χρησιμοποιεί μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης από την OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft, η οποία λειτουργεί το δικό της δημοφιλές chatbot ChatGPT. Μπορεί να συνθέσει κείμενο που μοιάζει με άνθρωπο ως απάντηση σε λίγες λέξεις που εγγράφει ο χρήστης . Οι χρήστες μπορούν να του ζητήσουν να γράφει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να απαντά σε ερωτήσεις, να δημιουργεί εικόνες και να ενεργοποιεί τις λειτουργίες του υπολογιστή. Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Copilot, μπορούν να λάβουν αποσπάσματα των συνομιλιών του Teams και να λάβουν βοήθεια για τη σύνταξη εγγράφων του Word.

Η Microsoft έχει αρχίσει να παρέχει το Copilot σε υπολογιστές με Windows 10, το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον κόσμο, καθώς και για Windows 11. Οι χρήστες μπορούν να κρατήσουν πατημένο το πλήκτρο Windows και να πιέσουν το πλήκτρο C για να καλέσουν το Copilot- κάτι που θα αλλάξει με την έλευση των νέων πληκτρολογίων.

Όπως αναφέρει το CNBC, παρόλο που τα Windows δεν είναι η «μονοκρατορία» που ήταν στο παρελθόν, η Microsoft εξακολουθεί να αντλεί περίπου το 10% των εσόδων της από το λειτουργικό σύστημα, επομένως οτιδήποτε μπορεί να κάνει για να προκαλέσει ένα κύμα αναβαθμίσεων υπολογιστή θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων.

Εταιρείες όπως η Dell και η HP έχουν θέσει στόχο να πουλήσουν ανταλλακτικά για αναβαθμίσεις, σε υπολογιστές που αγόρασαν καταναλωτές, φοιτητές και εταιρείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid. Η βιομηχανία της τεχνολογίας έχει συμφωνήσει σε έναν όρο που ονομάζεται AI PC, που συχνά σημαίνει ότι υπάρχουν ειδικά εξαρτήματα τσιπ μέσα σε συσκευές για την εκτέλεση υπολογιστικά απαιτητικών μοντέλων, και είναι πιο αποτελεσματικά από αυτά που κατασκευάστηκαν από «συμβατικό» πυρίτιο.

Οι βελτιώσεις σε Windows, υπολογιστές και σε επίπεδο τσιπ θα κάνουν το 2024 «τη χρονιά του AI PC», έγραψε ο Yusuf Mehdi, επικεφαλής του τομέα των Windows της Microsoft, σε μια ανάρτηση του.

Οι κατασκευαστές συσκευών θα επιδείξουν υπολογιστές με το πλήκτρο Copilot πριν από τη διάσκεψη CES στο Λας Βέγκας την επόμενη εβδομάδα, εν όψει της διάθεσης τους προς τους καταναλωτές που θα ξεκινήσει αργότερα αυτόν τον μήνα. Το νέο πλήκτρο θα υπάρχει στους προσεχείς υπολογιστές Microsoft Surface, ανέφερε ο Mehdi.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πλήκτρο Copilot θα αντικαταστήσει το πλήκτρο Μενού ή το δεξί πλήκτρο Ctrl, ανέφερε η Microsoft. Ορισμένα μεγαλύτερα πληκτρολόγια υπολογιστές θα έχουν αρκετό χώρο τόσο για το κλειδί Copilot όσο και για το δεξί κλειδί Control, πρόσθεσε η Microsoft.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider