Επ. Ανταγωνισμού: Κλαδική Έρευνα στην Υγεία - Δεύτερη Δημόσια τηλε-διαβούλευση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επ. Ανταγωνισμού: Κλαδική Έρευνα στην Υγεία - Δεύτερη Δημόσια τηλε-διαβούλευση
Την τηλεδιαβούλευση παρακολούθησαν σε ζωντανή ροή μέσω της πλατφόρμας της Επιτροπής Ανταγωνισμού πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 η προγραμματισμένη ημερίδα-τηλεδιαβούλευση της Επιτροπής Ανταγωνισμού («ΕΑ»), που διοργανώθηκε σε συνέχεια της δημοσίευσης της Ενδιάμεσης Έκθεσης για την Κλαδική Έρευνα στην Υγεία.

Η τηλεδιαβούλευση σχεδιάστηκε με την προοπτική να λειτουργήσει ως ένα διαδραστικό φόρουμ για την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις ανταγωνιστικές συνθήκες στην αγορά της Παροχής Ιδιωτικών Υπηρεσιών Υγείας και συναφών Υπηρεσιών Ασφάλισης στην Ελλάδα ενόψει της δημοσίευσης της Τελικής Έκθεσης. Η τηλεδιαβούλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω ιδιόκτητου livestreaming studio σε ποιότητα FULLHD, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της αναμόρφωσης της ψηφιακής επικοινωνίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, βάσει του οποίου η Επιτροπή ευελπιστεί στην αμεσότερη επαφή τόσο με τις επιχειρήσεις όσο και με τους καταναλωτές και τους πολίτες.

Την τηλεδιαβούλευση παρακολούθησαν σε ζωντανή ροή μέσω της πλατφόρμας της Επιτροπής Ανταγωνισμού πολλοί ενδιαφερόμενοι, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν εκπρόσωποι εταιριών και ενώσεων καταναλωτών, σύνδεσμοι/ ενώσεις επιχειρήσεων, δικηγόροι και οικονομολόγοι που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην υπό εξέταση Αγορά.

Η τηλεδιαβούλευση διαρθρώθηκε σε τρεις θεματικές κατηγορίες, ως εξής: α) Παρουσίαση Ενδιάμεσης Έκθεσης της Κλαδικής Έρευνας της ΕΑ στην Υγεία· β) Υπηρεσίες Υγείας & Ασφάλισης / Συγκέντρωση και Συνεργασίες από την σκοπιά του Ανταγωνισμού· γ) Ζητήματα που προκύπτουν από τα δεδομένα Υγείας - Οργάνωση του θεσμικού πλαισίου και η ανάγκη ενίσχυσης των καταναλωτών (consumer choice, προστασία των καταναλωτών).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της πρώτης θεματικής ενότητας, η Ομάδα Εργασίας της κλαδικής έρευνας παρουσίασε τα πορίσματα της Ενδιάμεσης Έκθεσης και ανέλυσε τις συνθήκες και τις ενδεχόμενες στρεβλώσεις στη λειτουργία του ανταγωνισμού.

Στην επόμενη φάση, η Ομάδα Εργασίας της κλαδικής έρευνας θα αξιοποιήσει τις θέσεις και τα σχόλια που έλαβε κατά το στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης επί της Ενδιάμεσης Έκθεσης, προκειμένου να επικαιροποιήσει τα ευρήματά της και να προχωρήσει στη σύνταξη και δημοσίευση της Τελικής Έκθεσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας είναι τα άτομα με αναπηρία να κατακτήσουν τη θέση που δικαιούνται στη ζωή

ΕΒΕΠ: Θετικές οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό

Isomat: Συμμετέχει για 10η συνεχή χρονιά στην Big 5 Dubai 2023

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider