Emirates: Κέρδη ρεκόρ στο α' εξάμηνο του 2023 - «Άλμα» 138% στα 2,75 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Emirates: Κέρδη ρεκόρ στο α' εξάμηνο του 2023 - «Άλμα» 138% στα 2,75 δισ. δολάρια
Κατά 138% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της Emirates στο α' εξάμηνο, καθώς η αεροπορική εταιρεία με έδρα στο Ντουμπάι επωφελήθηκε σημαντικά από την ανάκαμψη της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια μετά το τέλος της πανδημίας.

Κατά 138% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της Emirates στο α' εξάμηνο, καθώς η αεροπορική εταιρεία με έδρα στο Ντουμπάι επωφελήθηκε σημαντικά από την ανάκαμψη της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια μετά το τέλος της πανδημίας.

Πιο αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη της Emirates στο πρώτο μισό του 2023 διαμορφώθηκαν στα 2,75 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 5,6 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 11,6 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 20% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Airline και του Ομίλου, Σεΐχης Ahmed bin Saeed al Maktoum, δήλωσε: «Βλέπουμε πως τα σχέδιά μας αποδίδουν καρπούς. Επιστρέψαμε πιο δυνατοί και καλύτεροι από τις σκοτεινές μέρες της πανδημίας. Ο Όμιλος έκανε νέο ρεκόρ και πέτυχε την καλύτερη εξάμηνη επίδοσή του.

Πρόσθεσε ότι τα κέρδη του ομίλου για τους πρώτους έξι μήνες του οικονομικού έτους 2023-2024 «είναι σχεδόν ίσα με την επίδοσή μας για ολόκληρο το έτος 2022-23».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Arm: Απογοητευτικά τα πρώτα αποτελέσματα τριμήνου μετά την IPO

Disney: «Διέλυσε» τις εκτιμήσεις με τα κέρδη τριμήνου, αν και με μείωση εσόδων

gazzetta
gazzetta reader insider insider