Τελεσίγραφο Μπρετόν σε X και Μασκ για την παραπληροφόρηση μετά την επίθεση της Χαμάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τελεσίγραφο Μπρετόν σε X και Μασκ για την παραπληροφόρηση μετά την επίθεση της Χαμάς
Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τιερί Μπρετόν, προειδοποίησε την Τρίτη τον Έλον Μασκ για παραπληροφόρηση που διαδόθηκε στην πλατφόρμα μηνυμάτων X μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ.

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τιερί Μπρετόν, προειδοποίησε την Τρίτη τον Έλον Μασκ για παραπληροφόρηση που διαδόθηκε στην πλατφόρμα μηνυμάτων X (πρώην Twitter) μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ.

«Μέσα ενημέρωσης και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών έχουν κάνει πολυάριθμες αναφορές ψευδών και κατασκευασμένων εικόνων και γεγονότων που κυκλοφορούν στην πλατφόρμα σας στην ΕΕ, όπως επαναχρησιμοποίηση παλαιότερων εικόνων από άσχετες ένοπλες συγκρούσεις ή στρατιωτικές σκηνές από βιντεοπαιχνίδια» σημειώνει ο Μπρετόν.

Ο Μπρετόν καλεί στην επιστολή τον Μασκ να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει «άμεση, σωστή και ολοκληρωμένη» αντίδραση στο συγκεκριμένο θέμα το επόμενο 24ωρο.

«Σας προσκαλώ λοιπόν να διασφαλίσετε επειγόντως ότι τα συστήματά σας είναι αποτελεσματικά και να αναφέρετε τα μέτρα κρίσης που ελήφθησαν στην ομάδα μου», είπε ο Μπρετόν στον Μασκ σε επιστολή που έγραψε στις 10 Οκτωβρίου και δημοσίευσε η Κομισιόν.

Τέλος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος προειδοποιεί τον Μασκ για το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων, σε περίπτωση που ξεκινήσει επίσημη έρευνα κατά του Twitter και διαπιστωθεί μη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπορέλ: Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί στις βάρβαρες επιθέσεις της Χαμάς

Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Η Χαμάς βομβαρδίζει την Ασκελόν, πάνω από 1.900 νεκροί από το Σάββατο

gazzetta
gazzetta reader insider insider