Euroxx: Ξεκινά κάλυψη της Mytilineos με τιμή-στόχο τα 48 ευρώ ανά μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Euroxx: Ξεκινά κάλυψη της Mytilineos με τιμή-στόχο τα 48 ευρώ ανά μετοχή
Για τη EUROXX, η MYTILINEOS αποτελεί μία μοναδική επενδυτική επιλογή, καθώς, όχι μόνο ενισχύει σταθερά τη διεθνοποίηση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, αλλά τοποθετείται στρατηγικά στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης ως ολοκληρωμένο utility.

Την κάλυψη της Mytilineos ανακοίνωσε η Euroxx Securities με σύσταση overweight και τιμή-στόχο στα 48 ευρώ ανά μετοχή, με τη χρηματιστηριακή να κάνει λόγο για περιθώρια ανόδου 50%, σχολιάζοντας πως βρίσκεται στην κορυφή του consensus των αναλυτών που καλύπτουν τη MYTILINEOS, και ως εκ τούτου η EUROXX εκτιμά ότι η πρόσφατη διόρθωση της μετοχής της MYTILINEOS, προσφέρει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό σημείο εισόδου.

Για τη EUROXX, η MYTILINEOS αποτελεί μία μοναδική επενδυτική επιλογή, καθώς, όχι μόνο ενισχύει σταθερά τη διεθνοποίηση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, αλλά τοποθετείται στρατηγικά στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης ως ολοκληρωμένο utility, ενώ προσφέρει, στην επενδυτική κοινότητα, τον ιδανικό συνδυασμό ανάπτυξης και αξίας, ο οποίος δύσκολα απαντάται είτε σε αμιγώς Ενεργειακές είτε σε αμιγώς Μεταλλευτικές εταιρείες.

Αυτές, όμως, η στρατηγικής σημασίας συνέργειες μεταξύ Ενέργειας και Μετάλλων, είναι που, σύμφωνα με τη Euroxx, επιτρέπουν στη MYTILINEOS όχι μόνο να επιβιώνει σε αυτό το ασταθές περιβάλλον, αλλά και να κατοχυρώνει σταθερά, νέα, συνεχώς υψηλότερα επίπεδα κερδοφορία. Πλέον, και παρά την αποκλιμάκωση των τιμών ενέργειας και μετάλλων, το EBITDA του €1 δισ., αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία η MYTILINEOS χτίζει την επόμενη ημέρα.

Η σημαντική κερδοφορία βάσης, η οποία έχει εξασφαλιστεί, τόσο από τον Τομέα των Μετάλλων όσο και της θερμικής παραγωγής του Τομέα Ενέργειας, επανεπενδύεται κυρίως στον Τομέα των ΑΠΕ αλλά και στο Ελληνικό utility, προσφέροντας επενδύσεις με μεγάλα returns. Εξίσου σημαντικό, για τη EUROXX, είναι το γεγονός ότι το CAPEX της MYTILINEOS κατά 90% αφορά σε έργα ανάπτυξη και αύξηση της μελλοντικής κερδοφορίας της Εταιρείας.

Ως εκ τούτου, η EUROXX αποτιμά την αξία του χαρτοφυλακίου της M Renewables στα €2.5 δισ, καθώς αντιλαμβάνεται ότι η MYTILINEOS υπερτερεί σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού βάση ενός καλά διαφοροποιημένου μοντέλου ανάπτυξης ΑΠΕ (και σε επίπεδο γεωγραφίας αλλά και στάδιο ανάπτυξης έργων). Σημειώνεται επιπλέον πως η ειδοποιός διαφορά του μοντέλου της MYTILINEOS έναντι του ανταγωνισμού είναι το γεγονός ότι η MYTILINEOS απέναντι στη μονόπλευρη ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις αργούν να συνεισφέρουν οικονομικά στην εταιρεία ενώ απαιτούν και σημαντικά κεφάλαια τα οποία στη σημερινή συγκυρία προϋποθέτουν μεγαλύτερο κόστος δανεισμού, παραθέτει ένα αυτοχρηματοδοτούμενο μοντέλο ανάπτυξης με χαμηλότερες ανάγκες CAPEX (καθώς οι πωλήσεις έργων ΑΠΕ παγκοσμίως, με σημαντικά περιθώρια κέρδους συνεισφέρουν στις μελλοντικές κεφαλαιουχικές ανάγκες ΑΠΕ), επιταχύνοντας έτσι την ταχύτερη ανάπτυξη του Παγκόσμιου χαρτοφυλακίου ΑΠΕ της εταιρείας. Ένα μοντέλο που όλο και περισσότεροι μεγάλοι παγκόσμιοι παίκτες έχουν ενστερνιστεί τελευταία.

Για το 2023 η EUROXX προβλέπει EBITDA €1,003 δισ. το οποίο ξεπερνά τα €1,150 δισ. το 2024 και τα €1,250 δισ. το 2025. Τέλος σημειώνει τις εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις της MYTILINEOS, η οποία παραθέτει ένα σπάνιο συνδυασμό ανάπτυξης, χαμηλής μόχλευση (c.1.6x EV/EBITDA για το 2023 το οποίο βαίνει σταθερά μειούμενο τα επόμενα έτη), εξαιρετικού πιστωτικού προφίλ (ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα) και ισχυρής μερισματικής απόδοσης (5-6%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deutsche Bank: Ο αντίκτυπος για το Ισραήλ από τη σύγκρουση με τη Χαμάς

Φ. Καραβίας: Ορόσημο για τη Eurobank η επαναγορά των μετοχών της από το ΤΧΣ 

Έρχεται το νομοσχέδιο για τις τράπεζες - Ποιες αλλαγές ακολουθούν την πρώτη αποεπένδυση του ΤΧΣ

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider