Ford: Κατέβασε ρολά σε εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτροκίνησης εν μέσω απεργιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ford: Κατέβασε ρολά σε εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτροκίνησης εν μέσω απεργιών
Μετά τις παραχωρήσεις που έκανε η Ford προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των απεργών εργαζομένων της, αποφάσισε να κατεβάσει ρολά σε ένα εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών ηλεκτροκίνησης στο Μίσιγκαν.

Μετά τις παραχωρήσεις που έκανε η Ford προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των απεργών εργαζομένων της, αποφάσισε να κατεβάσει ρολά σε ένα εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών ηλεκτροκίνησης στο Μίσιγκαν, μια επένδυση αξίας 3,5 δισ. δολαρίων.

«Διακόπτουμε τις εργασίες και περιορίζουμε τις δαπάνες έως ότου να είμαστε σίγουροι για την ικανότητά μας να λειτουργούμε το εργοστάσιο. Προς το παρόν δεν έχουμε πάρει καμία τελική απόφαση για την προγραμματισμένη επένδυση εκεί» δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ford.

Να υπενθυμίσουμε πως η Ford ανέφερε τον Φεβρουάριο ότι επενδύει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του εργοστασίου στο Marshall, περίπου 100 μίλια δυτικά του Ντιτρόιτ. Το εργοστάσιο, το οποίο η Ford ονόμασε BlueOval Battery Park Michigan, αποτελεί μέρος της «δέσμευσής της στην αμερικανική αγορά», ενώ ήταν μέρος των σχεδίων της αυτοκινητοβιομηχανίας να επενδύσει πάνω από 50 δισ. δολάρια σε ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως έως το 2026.

Τα σχέδια της Ford ανέτρεψε η απεργία των εργαζομένων της ένωσης United Auto Workers, καθώς σε αυτή συμμετείχαν υπάλληλοί της από το εργοστάσιο στο Μίσιγκαν που κατασκευάζει τα μοντέλα Bronco και Ranger.

Μάλιστα, επεκτάθηκε πρόσφατα και σε 38 κέντρα διανομής της GM και της Stellantis σε 20 πολιτείες, χωρίς όμως να επεκταθεί στη Ford, όπου υπήρξαν ενδείξεις συμφωνίας με τους απεργούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Πάνω από 160 πτήσεις ακυρώθηκαν στο Γκάτγουικ λόγω έλλειψης ελεγκτών

Hollywood: Πρόταση για απεργία και από τους ηθοποιούς βιντεοπαιχνιδιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider