ΗΠΑ: Οι απεργίες επεκτείνονται σε ακόμα 38 μονάδες Stellantis και GM - Κοντά σε συμφωνία με Ford

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οι απεργίες επεκτείνονται σε ακόμα 38 μονάδες Stellantis και GM - Κοντά σε συμφωνία με Ford
Στον χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία μπαίνουν πλέον και άλλες 38 μονάδες ανταλλακτικών και διανομής των εταιριών GM και Stelantis σε 20 πολιτείες των ΗΠΑ μετά από κάλεσμα της United Auto Workers.

Στον χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία μπαίνουν πλέον και άλλες 38 μονάδες ανταλλακτικών και διανομής των εταιριών GM και Stellantis σε 20 πολιτείες των ΗΠΑ μετά από κάλεσμα της United Auto Workers.

Την είδηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της UAW, Shawn Fain που τόνισε ωστόσο πως το συνδικάτο δεν θα καλέσει σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις τη Ford Motor καθώς φαίνεται πως βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας.

«Έχουμε ακόμη σοβαρά ζητήματα να επιλύσουμε, αλλά αναγνωρίζουμε ότι η Ford προσανατολίζεται προς την επίτευξη συμφωνίας», είπε ο ηγέτης του συνδικάτου, τονίζοντας ωστόσο πως «στη GM και την Stellantis, είναι μια διαφορετική ιστορία».

Τέλος η απεργία για την Ford;

Ο Fain ανέφερε ότι το συνδικάτο και η Ford έχουν σημειώσει πρόοδο σε θέματα όπως οι μισθολογικές ανισότητες, η προσαρμογή των μισθών με το πραγματικό κόστος ζωής καθώς και η βελτιωμένη φόρμουλα κατανομής των κερδών.

Δήλωσε επίσης, πως το συνδικάτο κέρδισε το δικαίωμα να απεργεί για το κλείσιμο εργοστασίων κατά τη διάρκεια της συμφωνίας καθώς και την άμεση μετατροπή προσωρινών ή συμπληρωματικών εργαζομένων, με τουλάχιστον 90 ημέρες απασχόλησης στην εταιρία.

Η Ford από την πλευρά της ανέφερε, πως η εταιρεία «εργάζεται από κοινού με την UAW για να καταλήξει σε συμφωνία», αλλά «έχουμε ακόμη σημαντικά κενά να κλείσουμε στα βασικά οικονομικά ζητήματα».

«Στο τέλος, τα ζητήματα είναι αλληλένδετα και πρέπει να λειτουργήσουν στο πλαίσιο μιας συνολικής συμφωνίας που θα στηρίζει την αμοιβαία επιτυχία μας», δήλωσε η Ford σε δήλωσή της την Παρασκευή.

Κλονίζεται η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία από τις απεργίες

Στις συνεχιζόμενες απεργίες της UAW στις αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ θα προστεθούν περίπου 5.600 εργάτες που εργάζονται στις προμήθειες ανταλλακτικών των εταιριών GM και Stellantis συμπεριλαμβανομένων των 3.500 εργαζόμενων στη GM.

Να υπενθυμίσουμε, πως περίπου 12.700 εργαζόμενοι της UAW προχώρησαν σε απεργία πριν από μια εβδομάδα στο εργοστάσιο φορτηγών μεσαίου μεγέθους της GM στο Wentzville του Μιζούρι, στο εργοστάσιο που κατασκευάζει το μεσαίο pickup της Ford Ranger και στο εργοστάσιο SUV της Bronco στο Wayne του Μίσιγκαν ενώ στην απεργία συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Jeep Wrangler and Gladiator της Stellantis στο Τολέδο του Οχάιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ατελείωτες ουρές για το iPhone 15 στο Πεκίνο - Θα απαντήσει η Huawei;

Toyota: «Γκάζι» στην ηλεκτροκίνηση με την παραγωγή άνω των 600.000 οχημάτων το 2025

Μενέντεζ: «Αβάσιμες οι κατηγορίες» - Στις 27 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο, τι βρέθηκε στο σπίτι του

gazzetta
gazzetta reader insider insider