Bayer: «Βαρίδι» ο τομέας φυτοφαρμάκων - «Έπεσαν» τα κέρδη τριμήνου, υποβαθμίστηκε το guidance

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bayer: «Βαρίδι» ο τομέας φυτοφαρμάκων - «Έπεσαν» τα κέρδη τριμήνου, υποβαθμίστηκε το guidance
Τα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων πριν από ειδικά στοιχεία - μια βασική μέτρηση της εταιρείας - ήταν 2,53 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την προέκδοση και μειωμένα από 3,35 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Μειωμένο τζίρο από πωλήσεις και κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών κατέγραψε η γερμανική φαρμακευτική και γεωργική εταιρεία Bayer, ανακοινώνοντας 11,04 δισ. ευρώ από 12,82 δισ. ευρώ το β’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της FactSet είχαν προβλέψει πωλήσεις ύψους 11,60 δισ. ευρώ.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων πριν από ειδικά στοιχεία - μια βασική μέτρηση της εταιρείας - ήταν 2,53 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την προέκδοση και μειωμένα από 3,35 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της FactSet ανέμεναν 2,46 δισ. ευρώ.

Ο τομέας τεχνολογίας φυτοφαρμάκων Crop Science κατέγραψε ζημίες απομείωσης 2,30 δισ. ευρώ ενώ μείωσε και το guidance, λέγοντας ότι αναμένει οι πωλήσεις του 2023 να υποχωρήσουν κατά 5%. Οι τιμές της ζιζανιοκτόνας ουσίας glyphosate είναι ο κύριος ένοχος για τις αναθεωρήσεις του guidance της Bayer, αλλά ο όγκος θα ανακάμψει το β’ εξάμηνο του έτους και οι τιμές της αγοράς για την ουσία ζιζανιοκτονίας είναι τώρα αυξημένες κατά 60% από τον Ιούνιο, δήλωσε ο αναλυτής της Citi, Peter Verdult.

Όσον αφορά τον κλάδο του φαρμάκου, Pharma, η εταιρεία αναμένει σταθερές πωλήσεις στο τέλος του έτους, ενώ προηγουμένως περίμενε άνοδο περίπου 1%. Σύμφωνα με τη Citi, η φαρμακευτική επιχείρηση συνέβαλε επίσης στη μείωση του guidance της εταιρείας, αλλά σημείωσε ότι δεν υπήρχαν ουσιώδεις ενημερώσεις σχετικά με τη φαρμακευτική αγωγή της εταιρείας.

Συνολικά το νέο guidance της Bayer είναι 3% κάτω από τη συναίνεση για προσαρμοσμένα EBITDA και 5% κάτω από τη συναίνεση για προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή, ανέφεραν σε σημείωμα τους αναλυτές της Deutsche Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Porsche: Μειώθηκε η κερδοφορία του ομίλου κατά το εξάμηνο

Έρευνα ΕΚΤ: Μειώθηκαν οι καταναλωτικές προσδοκίες για τον πληθωρισμό τον Ιούλιο

Γερμανία: Ο πληθωρισμός υποχωρεί, παρά την αύξηση των τιμών ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider