Commerzbank: Σε επίπεδο ρεκόρ τα καθαρά έσοδα από τόκους, λόγω των υψηλότερων επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Commerzbank: Σε επίπεδο ρεκόρ τα καθαρά έσοδα από τόκους, λόγω των υψηλότερων επιτοκίων
Η γερμανική τράπεζα εμφάνισε καθαρά κέρδη 565 εκατ. ευρώ (618,6 εκατ. δολάρια) για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, από 470 εκατ. ευρώ το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Υψηλότερα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο ανακοίνωσε η Commerzbank, λόγω των υψηλότερων επιτοκίων, ενώ εκτίμησε πως τα καθαρά έσοδα από τόκους για το σύνολο του έτους θα είναι υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Ειδικότερα, η γερμανική τράπεζα εμφάνισε καθαρά κέρδη 565 εκατ. ευρώ (618,6 εκατ. δολάρια) για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, από 470 εκατ. ευρώ το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα από τόκους έφθασαν σε επίπεδο ρεκόρ χάρη στη συνεχιζόμενη άνοδο των επιτοκίων, αγγίζοντας τα 2,13 δισ. ευρώ από 1,48 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 888 εκατ. ευρώ από 746 εκατ. ευρώ.

Η Commerzbank συνεχίζει να αναμένει ότι τα καθαρά κέρδη για ολόκληρο το 2023 θα είναι υψηλότερα από τα επίπεδα του 2022, όπως είχε προβλέψει προηγουμένως. Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένονται στα τουλάχιστον 7,8 δισ. ευρώ, από περίπου 7 δισ. ευρώ προηγουμένως. Τέλος, τα καθαρά έσοδα από προμήθειες αναμένονται ελαφρώς χαμηλότερα από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider