Μήνυση Μασκ σε ΜΚΟ που αγωνίζεται κατά της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μήνυση Μασκ σε ΜΚΟ που αγωνίζεται κατά της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η Χ μήνυσε πρόσφατα τέσσερις μη κατονομαζόμενες εταιρείες στο Τέξας και την ισραηλινή Bright Data για αντιγραφή μεγάλου όγκου δεδομένων.

Η Χ (πρώην Twitter) μήνυσε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που αγωνίζεται κατά της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης, υποστηρίζοντας ότι προβάλλει ψευδείς ισχυρισμούς και προτρέπει διαφημιστές να σταματήσουν να επενδύουν στην πλατφόρμα.

H εταιρεία του Έλον Μασκ, με επιστολή της προς το Κέντρο Αντιμετώπισης Ψηφιακού Μίσους (CCDH) απείλησε ότι θα υποβάλει μήνυση ζητώντας αδιευκρίνιστο ποσό ως αποζημίωση. Απαντώντας στην επιστολή, οι νομικοί εκπρόσωποι του CCDH κατηγόρησαν την Χ για «εκφοβισμό εκείνων που έχουν το θάρρος να αγωνίζονται κατά της υποκίνησης (βίας), της ρητορικής μίσους και του επιβλαβούς περιεχομένου στο διαδίκτυο». Υποστήριξαν επίσης ότι οι ισχυρισμοί του Μασκ στερούνται βάσης.

Αφορμή για τη μήνυση στάθηκε ένα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο και ανέφερε ότι με βάση τα ευρήματα του CCDH η ρητορική μίσους εναντίον μειονοτήτων αυξήθηκε στην πλατφόρμα μετά την εξαγορά της από τον Μασκ, τον Οκτώβριο του 2022. Η Χ και η διευθύνουσα σύμβουλός της Λίντα Γιακαρίνο χαρακτήρισαν «λανθασμένο» το ρεπορτάζ, υποστηρίζοντας ότι βασίστηκε σε μια «συλλογή αναληθών, παραπλανητικών και ξεπερασμένων μετρήσεων, κυρίως από την περίοδο αμέσως μετά την εξαγορά του Twitter».

Η έρευνα του CCDH δείχνει ότι «το μίσος και η παραπληροφόρηση εξαπλώνονται σαν πυρκαγιά στην πλατφόρμα υπό την ιδιοκτησία του Μασκ και αυτή η μήνυση είναι μια ευθεία απόπειρα να φιμώσουν αυτές τις προσπάθειες» απάντησε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου, Ιμράν Άχμεντ, σε ένα email που έστειλε στο πρακτορείο Reuters. Πρόσθεσε ότι η μη κερδοσκοπική οργάνωση θα συνεχίσει τις ανεξάρτητες έρευνές της.

Την Δευτέρα η εταιρεία X υποστήριξε ότι το CCDH απέκτησε πρόσβαση σε δεδομένα χωρίς να έχει την έγκρισή της ενώ επίσης αντέγραψε πλήθος δεδομένων παραβιάζοντας τους όρους χρήσης της πλατφόρμας. Η Χ μήνυσε πρόσφατα τέσσερις μη κατονομαζόμενες εταιρείες στο Τέξας και την ισραηλινή Bright Data για αντιγραφή μεγάλου όγκου δεδομένων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

X ή... τέως Twitter: Ο Έλον Μασκ αναλαμβάνει τις ομάδες προϊόντων και μηχανικής

Twitter: Η εκτυφλωτική μεταλλική κατασκευή σε σχήμα Χ αφαιρέθηκε από τα κεντρικά γραφεία

Twitter: Το νέο λογότυπο μπορεί να οδηγήσει τον Μασκ σε νομικούς «μπελάδες»

gazzetta
gazzetta reader insider insider