Kαι η Apple στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης: Φέρνει το δικό της... «AppleGPT»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Kαι η Apple στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης: Φέρνει το δικό της... «AppleGPT»
η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει εξάψει τη φαντασία των καταναλωτών και των επιχειρήσεων τους τελευταίους μήνες, οδηγώντας σε μια λαίλαπα σχετικών προϊόντων. Η Apple απουσιάζει επιδεικτικά από τη φρενίτιδα.

Η Apple φέρεται να εργάζεται αθόρυβα μεν, εντατικά δε, πάνω σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και να σβήσει το προβάδισμα που έχουν αναπτύξει οι άλλες ανταγωνίστριες εταιρίες εναντίον της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ωστόσο, ο κολοσσός δεν έχει ακόμη χαράξει μια σαφή στρατηγική για τη διάθεση της τεχνολογίας στους καταναλωτές, όμως έχει δημιουργήσει το δικό της μοντέλο μεγάλων γλωσσικών μοντέλων – δηλαδή των συστημάτων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και βρίσκονται στην καρδιά των υλοποιήσεων όπως το ChatGPT της OpenAI και το Bard της Google.

Με αυτό το θεμέλιο, γνωστό ως «Ajax», η Apple έχει επίσης δημιουργήσει μια υπηρεσία chatbot που ορισμένοι μηχανικοί αποκαλούν ήδη «Apple GPT», αναφέρει το δημοσίευμα. Τους τελευταίους μήνες, η προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης έχει γίνει μια σημαντική προσπάθεια για την Apple, με αρκετές ομάδες να συνεργάζονται στο πρότζεκτ.

Ο τεχνολογικός γίγαντας αν και έχει ενσωματώσει χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στα προϊόντα της εδώ και χρόνια, μάλλον αιφνιδιάστηκε πέρυσι με το λανσάρισμα του ChatGPT της OpenAI, του Google Bard και του Bing AI της Microsoft. Πλέον ακολουθεί τις εξελίξεις σε μια αγορά δημιουργικών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που βρίθει ανταγωνιστών.

Δημόσια, ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ ήταν επιφυλακτικός σχετικά με την πλημμύρα των νέων υπηρεσιών AI που φτάνουν στην αγορά. Αν και η τεχνολογία έχει δυνατότητες, υπάρχουν ακόμη «αρκετά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν», δήλωνε. Η Apple θα προσθέσει την τεχνητή νοημοσύνη στα περισσότερα από τα προϊόντα της, τόνισε, αλλά σε «πολύ προσεκτική βάση», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενδιαφέρον από Λάμψα, Όμιλο Διβάνη και Grivallia για το Μέγαρο Μποδοσάκη

Η Freedom Finance θέλει να φέρει τους 30άρηδες στο Xρηματιστήριο

Νοσοκομειακό clawback: «Τσουχτερά» τα ραβασάκια για το 2022 – Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider