Delta Air Lines: Αποτελέσματα τριμήνου ρεκόρ και αναβάθμιση του guidance για το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Delta Air Lines: Αποτελέσματα τριμήνου ρεκόρ και αναβάθμιση του guidance για το 2023
Ο αερομεταφορέας που εδρεύει στην Ατλάντα αύξησε την Πέμπτη το guidance για τα κέρδη του 2023 σε προσαρμοσμένα 6 έως 7 δολάρια ανά μετοχή, από την εκτίμησή του τον περασμένο μήνα στο υψηλό όριο των 5 έως 6 δολάρια ανά μετοχή.

Ρεκόρ όλων των εποχών σημείωσε η Delta Air Lines στα τριμηνιαία έσοδα και κέρδη χάρη στην αυξανόμενη ταξιδιωτική ζήτηση που αψηφά τους φόβους για οικονομική επιβράδυνση εδώ και μήνες.

Τα διεθνή ταξίδια και η ζήτηση για θέσεις premium, όπως η πρώτη θέση, ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 30 Ιουνίου, ενώ η πτώση κατά 22% στο κόστος καυσίμων της Delta ενίσχυσε τα κέρδη της εταιρείας.

Ο αερομεταφορέας που εδρεύει στην Ατλάντα αύξησε την Πέμπτη το guidance για τα κέρδη του 2023 σε προσαρμοσμένα 6 έως 7 δολάρια ανά μετοχή, από την εκτίμησή του τον περασμένο μήνα στο υψηλό όριο των 5 έως 6 δολάρια ανά μετοχή.

Στο τρίμηνο, η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 2,68 δολάρια έναντι 2,40 αναμενόμενα.

Στα προσαρμοσμένα έσοδα ανακοίνωσε 14,61 δισ. δολάρια έναντι 14,49 δισ. δολαρίων αναμενόμενα.

Η Delta είναι η πρώτη από τις αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ που δημοσιεύει αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου και η έκθεσή της δίνει αισιόδοξο τόνο για το υπόλοιπο του έτους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ed Bastian είπε ότι αναμένει ότι η επιθυμία των καταναλωτών για ταξίδια θα τροφοδοτήσει τις κρατήσεις για χρόνια.

«Νομίζω ότι οι τάσεις που είδαμε φέτος θα συνεχιστούν», είπε σε συνέντευξή του, σύμφωνα με το CNBC.

Το τρίτο τρίμηνο, η Delta αναμένει να κερδίσει 2,20 δολάρια έως 2,50 δολάρια ανά μετοχή, πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών, με αύξηση της παραγωγικής ικανότητας κατά 16%. Η αεροπορική εταιρεία προέβλεψε «άλμα» εσόδων έως και 14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα προσαρμοσμένα έσοδα των 14,61 δισ. δολαρίων, ήταν αυξημένα κατά 19% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, και πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα κέρδη ανά μετοχή των 2,68 δολαρίων ξεπέρασαν επίσης τις εκτιμήσεις των αναλυτών και αυξήθηκαν από 1,44 δολάρια το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Τα καθαρά έσοδα της αεροπορικής εταιρείας ύψους 1,83 δισ. δολαρίων ήταν τα υψηλότερα από το τέταρτο τρίμηνο του 2013, όταν η αεροπορική εταιρεία επανέφερε στον ισολογισμό της περισσότερα από 8 δισ. δολάρια σε πιστώσεις φορολογικών ζημιών. Τα συνολικά έσοδα 15,58 δισ. δολαρίων αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα υπερατλαντικά ταξίδια ήταν ιδιαίτερα δυνατά την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού, με τα έσοδα από αυτά τα ταξίδια να αυξάνονται περισσότερο από 60% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σε σύγκριση με αύξηση 8% στα εγχώρια έσοδα και 21% αύξηση των εσόδων από επιβάτες συνολικά.

Η αύξηση των εσόδων από εισιτήρια premium ξεπέρασε επίσης την αύξηση των πωλήσεων των οικονομικών θέσεων.
Τα έσοδα ανά μονάδα, ένα μέτρο του ποσού που παράγουν οι αεροπορικές εταιρείες για κάθε θέση που πετά ανά ένα μίλι, αυξήθηκαν 1% από έτος σε έτος, με αύξηση της χωρητικότητας κατά 17%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

PepsiCo: Πάνω από τις προβλέψεις κέρδη και έσοδα - Αυξημένο το guidance για το 2023

Μαρινάκης: Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία - Σε πλήρη ετοιμότητα για τον καύσωνα

«Πρωτεία» Ελλάδας στην ΕΕ με μείωση χρέους κατά 21% έως το τέλος του 2024  - Τα πορίσματα του Eurogroup

gazzetta
gazzetta reader insider insider