Tesla: Αύξηση 19% στις παραδόσεις οχημάτων στην Κίνα τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Αύξηση 19% στις παραδόσεις οχημάτων στην Κίνα τον Ιούνιο
Η αναφερόμενη εργοστασιακή μονάδα παρέδωσε 476.500 οχήματα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Το mega εργοστάσιο της Tesla στη Σανγκάη της Κίνας παρέδωσε 93.680 οχήματα τον Ιούνιο, με ετήσια αύξηση 19%, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Η αναφερόμενη εργοστασιακή μονάδα παρέδωσε 476.500 οχήματα στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Ο αριθμός αυτός των οχημάτων που παραδόθηκαν αντιστοιχεί στα 2/3 των 710.000 οχημάτων που παραδόθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

Μέχρι τον Ιούνιο, η Tesla , είχε εγκαταστήσει περισσότερους από 1.600 σταθμούς ταχείας φόρτισης, περισσότερους από 10.000 πυλώνες ταχείας ενεργειακής φόρτισης οχημάτων, αλλά και περισσότερους από 700 σταθμούς φόρτισης σε συγκεκριμένους προορισμούς που ενισχύονται από 2.000 πυλώνες φόρτισης σε ολόκληρη την κινεζική επικράτεια.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία του Έλον Μασκ ανακοίνωσε μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο πως παρέδωσε 464.140 οχήματα παγκοσμίως για το β' τρίμηνο του 2023.

Περίπου το 96% των παραδόσεων που ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία αφορούσαν το crossover Model Y και το μοντέλο 3. Τα παλαιότερα Model X SUV και Model S sedan της εταιρείας, τα οποία έχουν υψηλότερες τιμές, ανήλθαν σε λιγότερο από το 5% των παραδόσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Kίνα - Σιντζιάνγκ: Μεγάλη αύξηση στην ικανότητα παραγωγής ενέργειας στο πρώτο εξάμηνο του 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider