Tesla: Παρέδωσε 466.140 οχήματα στο Β' τρίμηνο του έτους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tesla: Παρέδωσε 466.140 οχήματα στο Β' τρίμηνο του έτους
Η συντριπτική πλειοψηφία των παραδόσεων αφορούσαν το crossover Model Y και το μοντέλο 3.

Στις 466.140 ανήλθαν τα οχήματα που παρέδωσε η Tesla στο Β' τρίμηνο του έτους. Όπως αναφέρει το CNBC, περίπου το 96% των παραδόσεων που ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία αφορούσαν το crossover Model Y και το μοντέλο 3. Τα παλαιότερα Model X SUV και Model S sedan της εταιρείας, τα οποία έχουν υψηλότερες τιμές, ανήλθαν σε λιγότερο από το 5% των παραδόσεων.

Οι παραδόσεις οχημάτων της Tesla αυξήθηκαν κατά 83% από έτος σε έτος, αφού η εταιρεία αύξησε την παραγωγική της ικανότητα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της παραγωγής στο δεύτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων της στις ΗΠΑ, στο Ώστιν του Τέξας.

Η εταιρεία από την πλευρά της δεν αποσαφήνισε τις παραδόσεις των ηλεκτρικών της οχημάτων ανά περιοχή ή μεμονωμένο μοντέλο.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους, η Tesla ανέφερε 254.695 παραδόσεις και το πρώτο τρίμηνο του 2023, η Tesla ανέφερε 422.875 παραδόσεις. Οι παραδόσεις οχημάτων είναι ένας αριθμός που παρακολουθείται προσεκτικά από τους μετόχους της Tesla και είναι η πλησιέστερη προσέγγιση των πωλήσεων που αποκαλύπτει η εταιρεία. Η Tesla δεν αναλύει τις παραδόσεις της ανά μοντέλο ή περιοχή.

Η Wall Street ανέμενε η Tesla να αναφέρει παραδόσεις 445.924 οχημάτων για την περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών που συγκεντρώθηκαν από το Street Account που ανήκει στην FactSet.

Ο ανεξάρτητος ερευνητής που δημοσιεύει το TroyTeslike περίμενε παραδόσεις 448.000 αμαξιών και συνολική παραγωγή 471.355 οχημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider