BYD: Στη Βραζιλία το πρώτο εργοστάσιο ηλεκτροκίνησης μακριά από την Ασία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BYD: Στη Βραζιλία το πρώτο εργοστάσιο ηλεκτροκίνησης μακριά από την Ασία
Η σνταγωνίστρια της Tesla του Έλον Μασκ σκοπεύει να κατασκευάσει μια μεγάλη παραγωγική μονάδα στην πολιτεία της Μπαΐα, στα βόρεια της Βραζιλίας. 

Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD θα επενδύσει 624 εκατ. δολάρια για την κατασκευή ενός εργοστασίου οχημάτων στη Βραζιλία, στην πρώτη σχετική επένδυση εκτός ασιατικών χωρών,

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ανταγωνίστρια της Tesla του Έλον Μασκ σκοπεύει να κατασκευάσει μια μεγάλη παραγωγική μονάδα στην πολιτεία της Μπαΐα, στα βόρεια της Βραζιλίας.

Η εγκατάσταση θα αφορά την παραγωγή ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων, μια μονάδα για ηλεκτρικά λεωφορεία και φορτηγά και μια μονάδα επεξεργασίας φωσφορικού λιθίου και σιδήρου για τη διεθνή αγορά.

Η λειτουργία της αναμένεται να ξεκινήσει το 2024, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, η BYD ανακοίνωσε επενδύσεις στην Ταϊβάν και το Βιετνάμ.

Η απόφαση ακολουθεί τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Βραζιλίας να εμβαθύνει τους δεσμούς μεταξύ της μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής και της Κίνας και να προσελκύσει κορυφαίες εταιρείες να επενδύσουν στη χώρα. Οι προσπάθειες αυτές θα επιταχύνουν τις επενδύσεις, ιδίως σε βιώσιμα έργα, και θα συμβάλουν στην τόνωση της ανάπτυξης, σύμφωνα με τη Στέλα Λι, παγκόσμια αντιπρόεδρο της BYD.

«Αυτή είναι μια χώρα που εμπιστευόμαστε και αυτή είναι μια κυβέρνηση που εμπιστευόμαστε. Πιστεύω πως είναι μια κατάσταση win-win για τη Βραζιλία και την Κίνα για την οικοδόμηση μιας κορυφαίας, πολύ φιλικής σχέσης. Και αυτό κάνει τεράστια διαφορά» , δήλωσε η Λι σε συνέντευξή της στο Σάο Πάολο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Yahoo: «Πολύ κερδοφόρα» και έτοιμη να επιστρέψει στα χρηματιστήρια

Στο «στόχαστρο» της ΕΕ η ανακεφαλαιοποίηση της αεροπορικής SAS, ύψους 1 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider