Όμιλος SABO: Από το Βασιλικό Χαλκίδας δραστηριοποιείται σε 56 χώρες

Χάρης Ντιγριντάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Όμιλος SABO: Από το Βασιλικό Χαλκίδας δραστηριοποιείται σε 56 χώρες
Απασχολεί 400 εργαζομένους και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 25.000 τμ στα Βασιλικά Ευβοίας.

Διευρύνει τα μερίδια του ο όμιλος SABO δραστηριοποιούμενος πλέον σε 55 χώρες σε όλο τον κόσμο, απασχολεί 400 εργαζομένους και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 25.000 τμ στα Βασιλικά Ευβοίας έχοντας σταθεί δυναμικά απέναντι στην τεχνογνωσία των Γερμανών δημιουργώντας αξία για το “Made in Greece” και τοποθετώντας το επάξια δίπλα στο “Made in Germany”.

Όπως επισημαίνει ο ιδρυτής και Πρόεδρος της SABO Group κ. Δημήτρης Κοίλιαρης: «Οι ανταγωνιστές μας, μας φοβούνται, ενώ οι πελάτες μας μας σέβονται και μας αγαπούν. Είναι προτέρημα ότι είμαστε Έλληνες και θα πρέπει να πιστέψουμε περισσότερο στους εαυτούς μας», συμπληρώνοντας ότι: «Η ποιότητα, η τεχνολογική υποστήριξη, το after sales service με τιμιότητα, θάρρος, θράσος, επιμονή και υπομονή ήταν καθοριστικοί παράγοντες για να σταθούμε στην αγορά». Παράλληλα, σημειώνει : «Σήμερα, οι ελληνικές εταιρείες επιλέγονται σε πολύ εξειδικευμένα έργα υψηλών τεχνολογικών και μηχανολογικών απαιτήσεων σε προηγμένες χώρες όπως η Γερμανία, κάτι που επιβεβαιώνει τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί».

Θετικό το 2022

Το 2022 ήταν μια θετική χρονιά για τη SABO. Αφενός γιατί εισήλθε σε πολύ δυνατές τεχνολογικά αγορές όπως η Γερμανία αλλά και η Αμερική, προσβλέποντας το επόμενο διάστημα σε είσοδο στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και αφετέρου στην οικονομική της επίδοση. Η διευθύνουσα Σύμβουλος της Ομίλου SABO, κα Ματίνα Κοίλιαρη ανέφερε ότι ο κύκλος εργασιών όλου του Group το 2022 έκλεισε στα 72 εκατ. ευρώ, εκτιμώντας ότι το 2023 θα ξεπεράσει τα 80 εκατ. ευρώ. Ενώ σχολίασε επίσης ότι το 60-70% του τζίρου προέρχεται από τις διεθνείς δραστηριότητες και το υπόλοιπο από την Ελλάδα.

Η επιτυχής δραστηριοποίηση της SABO, που εξάγει το 60% του ετήσιου κύκλου εργασιών της, εντοπίζεται και σε δύσκολες και μακρινές αγορές με την υλοποίηση βιομηχανικών έργων, ρομποτικών εγκαταστάσεων ή έργων διαχείρισης απορριμμάτων. To Περού, η Υεμένη, το Ουζμπεκιστάν είναι μεταξύ των αγορών που συνθέτουν το δίκτυο διεθνούς παρουσίας της SABO.

Ειδικότερα η SABO αποτελεί μια από τις ηγέτιδες επιχειρήσεις παγκοσμίως, με ειδίκευση στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για την κεραμοποιία. Ξεχωρίζει επίσης και σε άλλους βιομηχανικούς τομείς, παρέχοντας συστήματα αυτοματοποίησης και ρομποτικές εφαρμογές για τη διακίνηση και τη συσκευασία προϊόντων, ολοκληρωμένες ηλεκτρολογικές λύσεις και βιομηχανικούς αυτοματισμούς, εξοπλισμό και υπηρεσίες για μονάδες βαριάς βιομηχανίας, καθώς και εξατομικευμένες λύσεις σε εξοπλισμό και ολοκληρωμένες γραμμές για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων.

Μέλος του Ομίλου SABO αποτελεί και η SICAP, o κατασκευαστικός βραχίονάς του που έχει αναλάβει πολλά και σημαντικά λιμενικά έργα στο Μαντούδι και στην Αγία Άννα, ενώ στον τομέα των ενεργειακών έργων υποδομής διατηρεί εδώ και χρόνια μόνιμη συνεργασία με τον όμιλο ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, υλοποιώντας όλα τα έργα πολιτικού μηχανικού αναφορικά με τις αιολικές εγκαταστάσεις Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας.

Η εξειδίκευση 40 χρόνων

Ακολούθως η κα Ευγενία Κοίλιαρη, C.E.O. της SABO SA, αναφέρει πως ο όμιλος έχει πλήρως καθετοποιημένη δομή, όπου στις εγκαταστάσεις στο Βασιλικό Χαλκίδας «γίνονται όλα», πλην της μοναδικής δραστηριότητας που είναι εκτός, η οποία αποτελεί το καινούριο business unit και είναι το άνοιγμα στη ναυτιλία. Παράλληλα, τόνισε πως η εμπειρία και εξειδίκευση 4 δεκαετιών έχει «τοποθετήσει» τον όμιλο μεταξύ των τριών κορυφαίων παγκοσμίως στο κλάδο της κεραμοποιίας. Επίσης τόνισε πως στην κεραμοποιία ο όμιλος είναι μέσα στους τρεις κορυφαίους στον κόσμο, έχοντας εξειδίκευση σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, κ. Άγις Πιστιόλας, αναφερόμενος στον όμιλο SABO σχολίασε ότι: «Η SABO αποτελεί λαμπρό παράδειγμα καθώς, ως ανταγωνιστικός παραγωγός βιομηχανικού εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών μπορεί να αποτελέσει επιλογή των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων που παράγουν στην Ελλάδα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την οικονομία της χώρας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα 1,67 δισ. ευρώ (+8,5%) η παραγωγή ασφαλίστρων το 4μηνο

Κατάργηση του ασφαλιστικού φόρου και μηδενικό ΦΠΑ στην Υγεία ζητούν οι ασφαλιστές

Οι μεταβλητές για το μέλλον της ασφάλισης στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider