Intel: Μετά από τη Γερμανία, δίνει 4,6 δισ. δολάρια για εργοστάσιο ημιαγωγών στην Πολωνία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intel: Μετά από τη Γερμανία, δίνει 4,6 δισ. δολάρια για εργοστάσιο ημιαγωγών στην Πολωνία
Η Intel διαθέτει μια υφιστάμενη μονάδα κατασκευής πλακιδίων στην Ιρλανδία και σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα μεγάλο συγκρότημα τσιπ στην ανατολική Γερμανία.

Η αμερικανική Intel συνεχίζει να επεκτείνει τις επενδύσεις της σχετικά με τους ημιαγωγούς στην Ευρώπη, ανακοινώνοντας επένδυση ύψους 4,6 δισ. δολαρίων για μια μονάδα παραγωγής και ελέγχου ημιαγωγών στη δυτική Πολωνία.

«Με αυτή την επένδυση, καθώς και με άλλες στην ΕΕ, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα διαδραματίσουμε ένα κρίσιμο ρόλο στην οικοδόμηση αυτών των πιο ανθεκτικών αλυσίδων εφοδιασμού», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Πατ Γκελσίνγκερ, σε συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση της επένδυσης στο Βρότσλαβ της Πολωνίας την Παρασκευή.

Το έργο σηματοδοτεί το τελευταίο της Intel στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς το μπλοκ επιδιώκει να ενισχύσει την παραγωγή τσιπ εν μέσω αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων. Η Intel διαθέτει μια υφιστάμενη μονάδα κατασκευής πλακιδίων στην Ιρλανδία και σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα μεγάλο συγκρότημα τσιπ στην ανατολική Γερμανία, καθώς επιδιώκει να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη αλυσίδα αξίας παραγωγής ημιαγωγών στην Ευρώπη.

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αυξήσει τις επιδοτήσεις για το σχεδιαζόμενο εργοστάσιο εκεί σε περίπου 10 δισ ευρώ, ανέφερε την Πέμπτη το Bloomberg, επικαλούμενο ανθρώπους που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις.

Το προβλεπόμενο κόστος του εν λόγω συγκροτήματος έχει διογκωθεί από 17 δισ. ευρώ σε 30 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Η Binance αποχωρεί από την Ολλανδία - Απέτυχε να πάρει άδεια λειτουργίας

Citroën e-C3: Το νέο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Stellantis για την Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider