SKY Express: Στο φουλ οι μηχανές για το καλοκαίρι – Αναμένει ρεκόρ επιβατών και εσόδων

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
SKY Express: Στο φουλ οι μηχανές για το καλοκαίρι – Αναμένει ρεκόρ επιβατών και εσόδων
Με τη ζήτηση αεροπορικών θέσεων για το καλοκαίρι να έχει χτυπήσει «κόκκινο» η SKY Express αναμένει πως οι επιβάτες φέτος θα φτάσουν τα 4,4 εκατ.

Με τη ζήτηση αεροπορικών θέσεων για το καλοκαίρι να έχει χτυπήσει «κόκκινο» η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας SKY Express αναμένει πως οι επιβάτες που θα εξυπηρετήσει φέτος θα φτάσουν τα 4,4 εκατομμύρια από τα 3,5 εκατ. του 2022, ενώ θέτει τον πήχη των εσόδων στα 360 εκατ. ευρώ από 262 εκατ. ευρώ που ήταν την προηγούμενη χρονιά.

«Το πρώτο τρίμηνο του 2023 κινήθηκε με εξαιρετικές επιδόσεις και από τις προκρατήσεις του καλοκαιριού φαίνεται ότι η φετινή σεζόν πληροί τις προϋποθέσεις να ξεπεραστούν οι προσδοκίες, όπως έγινε και το 2022», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεράσιμος Σκαλτσάς επικεφαλής της Γενικής Εμπορικής Διεύθυνσης της αεροπορικής, κατά την διάρκεια εκδήλωσης με αφορμή της έναρξης της θερινής περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Coffee Island: Μεγάλη επένδυση στην βιώσιμη ανάπτυξη - Απορρόφησε το 100% των ανατιμήσεων στον καφέ

Στο πλαίσιο του θερινού της προγράμματος η SKY Express θα διαθέσει συνολικά 3,8 εκατομμύρια θέσεις, κατά 17% περισσότερες από πέρσι το καλοκαίρι. Από αυτές, τα 2,9 εκατομμύρια (έναντι 2,6 εκατ. του 2022) αφορούν τις θέσεις μόνο από και προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, αναμένεται αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 14% φέτος στα 2,33 εκατ. επιβάτες από τα 1,91 εκατ. της περυσινής χρονιάς. Η εταιρεία πρόκειται να πραγματοποιήσει φέτος περίπου 54.000 πτήσεις σε τουλάχιστον 65 προορισμούς, όταν το 2022 είχε πραγματοποιήσει 50.000 πτήσεις σε 56 προορισμούς.

Η εταιρεία στοχεύει σε νέα υψηλά μετά από την αλματώδη ανάπτυξη που κατέγραψε την περσινή χρονιά, οδηγούμενη από την ανάκαμψη του τουρισμού αλλά και από την σημαντική ενίσχυση του στόλου της, ο οποίος μετά και από την πρόσφατη προσθήκη δύο Airbus A321, αριθμεί πλέον 23 αεροσκάφη. Ενδεικτικό στοιχείο της ανάπτυξης της αεροπορικής του ομίλου IOGR, συμφερόντων Γ. Γρύλλου, την περίοδο 2019-2023 είναι πως το μερίδιο της στο «Ελ. Βενιζέλος» βρίσκεται στο 13,5% φέτος από 2,5% που ήταν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας το 2019. Ακόμη, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε 430 προσλήψεις την τελευταία τετραετία με τους εργαζομένους της να φτάνουν τους 660.

Σύμφωνα με τα στελέχη της, η εταιρεία εμπλουτίζει και το κομμάτι των υπηρεσιών της με τη νέα υπηρεσία «SKY Drinks & Bites» στις πτήσεις εξωτερικού, την υπηρεσία ‘’Sky Forward’’ κ.α., ενώ στην στρατηγική της εντάσσεται και η πολιτική συμπερίληψης και ισότητας με αύξηση του αριθμού των γυναικών σε επιτελικές θέσεις έως το 2025.

Προς νέα ρεκόρ και το «Ελ. Βενιζέλος»

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται και από το «Ελ. Βενιζέλος» για το καλοκαίρι, καθώς μετά από τον Μάιο που καταγράφηκε διψήφια άνοδος της επιβατικής κίνησης σε σχέση με το 2019, αντίστοιχα υψηλές επιδόσεις αναμένονται και τον Ιούνιο. Σημειώνεται πως συνολικά, κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε 9,15 εκατ., αυξημένη κατά 39,9% σε σύγκριση με το 2022, αλλά και κατά 5,9% σε σύγκριση με το 2019. Ωστόσο τον Μάιο η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας ήταν ιδιαίτερα αυξημένη κατά 23,4% σε σύγκριση με το Μάιο του 2022 αλλά και κατά 11,1% σε σχέση με το προπανδημικό έτος 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Helleniq Energy: «Είσοδος» και στην προμήθεια ρεύματος στην Κύπρο

Τσαμάζ (ΟΤΕ): Οι 4 προκλήσεις και το στοίχημα για την αγορά της Ρουμανίας

Η ελληνική μουσική βιομηχανία σε αριθμούς - Τι ακούν και τι πληρώνουν οι Έλληνες 

gazzetta
gazzetta reader insider insider