Inditex: Αύξηση 54% στα κέρδη της παραγωγού των Zara - Pull&Bear

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Inditex: Αύξηση 54% στα κέρδη της παραγωγού των Zara - Pull&Bear
Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα.

Ισχυρότατη αύξηση κερδών κατέγραψε για τη χρήση του α' οικονομικού τριμήνου η Inditex, η εταιρεία που έχει τα brands των Zara, Pull&Bear και Massimo Dutti.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα fast fashion του κόσμου κατέγραψε κέρδη 1,16 δισ. ευρώ για το τρίμηνο που τελείωσε τον Απρίλιο του 2023, αυξημένα κατά 54% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν κέρδη στα 980 εκατ. ευρώ.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα, όπως μετέδωσε το Reuters. Η Inditex αντιμετωπίζει προκλήσεις για τη διατήρηση των τιμών της σε ανταγωνιστικά επίπεδα παρά τις πιέσεις που προκαλούν δεδομένα όπως η αύξηση του μέσου μισθού για τους εργαζόμενους της στην Ισπανία κατά 20%.

Οι πωλήσεις εντός των καταστημάτων και στο διαδίκτυο αυξήθηκαν κατά 13% στα 7,6 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, πιο αργά σε σχέση με τις πρώτες έξι εβδομάδες του οικονομικού έτους 2023.

Ακόμα. η Inditex είχε δηλώσει ότι οι πωλήσεις της μεταξύ 1ης Φεβρουαρίου και 13ης Μαρτίου ήταν αυξημένες κατά 17,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, εξαιρουμένης της δραστηριότητάς της στη Ρωσία.

Μέρος της στρατηγικής της Inditex είναι η διατήρηση υψηλότερων τιμών εκτός της Ευρωζώνης. Σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Μεξικό ή η Σαουδική Αραβία ορισμένα ρούχα είναι έως και 91% ακριβότερα.

Η χαμηλότερη ζήτηση στις ΗΠΑ που προκαλείται από ένα σκληρότερο μακροοικονομικό περιβάλλον που έχει αντισταθμιστεί από πωλήσεις που επηρεάζονται λιγότερο από τις καιρικές συνθήκες στη νότια Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider