Motor Oil: Στα 237 εκατ. τα καθαρά κέρδη το Α΄ τρίμηνο – Αύξηση 20%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Motor Oil: Στα 237 εκατ. τα καθαρά κέρδη το Α΄ τρίμηνο – Αύξηση 20%
κύκλος εργασιών του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 3,307 δισ. ευρώ, από 3,258 δισ. ευρώ πέρυσι, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 2% σε ετήσια βάση.

Σημαντικό άλμα κατέγραψαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Motor Oil το Α΄ τρίμηνο, με τα καθαρά κέρδη σε επίπεδο Ομίλου να διαμορφώνονται στα 237,292 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 3,307 δισ. ευρώ, από 3,258 δισ. ευρώ πέρυσι, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 2% σε ετήσια βάση. Σε επίπεδο εταιρείας, καταγράφηκε αύξηση της καθαρής κερδοφορίας κατά 37%, η οποία διαμορφώθηκε σε 244,379 εκατ., από 178,025 εκατ. το Α΄ τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι επενδύσεις του ομίλου ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο του έτους στα 75 εκατ. ευρώ από 41 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2023, συστάθηκε η εταιρία «HELLENIC HYDROGEN Α.Ε.» όπου η Motor ΟίΙ κατέχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου και η ΔΕΗ το 49% αυτού. Η νεοσυσταθείσα εταιρία θα εστιάσει στην ανάπτυξη έργων παραγωγής πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα.

Επίσης τον Ιανουάριο, εξαγοράστηκε από τη θυγατρική του ομίλου, «Coral Ανώνυμος Εταιρεία Πετρελαιοειδών και Χημικών Προϊόντων», ποσοστό 100% της εταιρίας «PHARMON ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» η οποία κατέχει ποσοστό 99% της «CIPHARMA ONE ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Στόχος η καλύτερη ανάπτυξη και διαχείριση της εταιρίας στο χώρο της λειτουργίας και εκμετάλλευσης του λιανικού εμπορίου φαρμακευτικών ειδών, αλλά και η παροχή ευρύτερης γκάμας υπηρεσιών σε πρατήρια της CORAL.

Μετά το πρώτο τρίμηνο, η Motor Oil προχώρησε στην εξαγορά της ΘΑΛΗΣ Α.Ε., που δραστηριοποιείται στον τομέα του περιβάλλοντος και ειδικά στο πεδίο της κυκλικής οικονομίας. Σύμφωνα με τη διοίκηση προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων βιώσιμων λύσεων στη διαχείριση στερεών υλικών και αποβλήτων, στη διαχείριση επεξεργασίας νερού και υγρών αποβλήτων καθώς επίσης και στην εξοικονόμηση πόρων, ενέργειας και χρήση ΑΠΕ στις υποδομές.

Τον Μάιο 2023 ο όμιλος μέσω της 100% θυγατρικής MORE απέκτησε ποσοστό 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας «ΟΥΝΑΓΚΙ Α.Ε.», αντικείμενο της οποίας είναι η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Η «ΟΥΝΑΓΚΙ Α.Ε.» συμμετέχει με ποσοστό 51% στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιριών «ΜΠΑΛΙΑΓΑ IKE», «ΤΕΙΧΙΟ Α.Ε.» και «ΠΙΒΟΤ ΣΟΛΑΡ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ», οι οποίες διαθέτουν χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων σε διάφορα στάδια, συνολικής ονομαστικής ισχύος 1,9 GW στη Μακεδονία και την Κεντρική Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται περαιτέρω η στρατηγική ανάπτυξη για τις ΑΠΕ, με σημαντικές επενδύσεις που δημιουργούν προστιθέμενη αξία για όλους, σημειώνει ο όμιλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πλαστικά Θράκης: Νέα αύξηση 4% στα EBITDA το α’ τρίμηνο – Μέρισμα 0,19 ευρώ ανά μετοχή

Epsilon Net: Αύξηση 59,55% στα κέρδη προ φόρων στο α' τρίμηνο του 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider