Motor Oil: Απέκτησε το 75% της ΟΥΝΑΓΚΙ, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Motor Oil: Απέκτησε το 75% της ΟΥΝΑΓΚΙ, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος
Με χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων σε διάφορα στάδια συνολικής ονομαστικής ισχύος 1,9 GW στη Μακεδονία και την Κεντρική Ελλάδα.

Το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΥΝΑΓΚΙ Α.Ε., που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, απέκτησε η Motor Oil μέσω της θυγατρικής της Motor Oil Renewable Energy.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών:

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει ότι η θυγατρική της με την επωνυμία MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (MORE) απέκτησε ποσοστό 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την επωνυμία ΟΥΝΑΓΚΙ Α.Ε. αντικείμενο της οποίας είναι η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και η οποία, στο πλαίσιο εκπλήρωσης του καταστατικού της σκοπού, δύναται να συμμετέχει σε άλλες όμοιες ή συναφείς εταιρείες.

Η ΟΥΝΑΓΚΙ Α.Ε. συμμετέχει με ποσοστό 51% στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών ΜΠΑΛΙΑΓΑ ΙΚΕ, ΤΕΙΧΙΟ Α.Ε. και ΠΙΒΟΤ ΣΟΛΑΡ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ οι οποίες διαθέτουν χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων σε διάφορα στάδια συνολικής ονομαστικής ισχύος 1,9 GW στη Μακεδονία και την Κεντρική Ελλάδα.

Η συναλλαγή εντάσσεται στην στρατηγική του Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. για την επέκταση και εδραίωσή του στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΒΑΞ: Μετά τη διανομή μερίσματος προωθεί και buyback μετοχών – Έρχεται μεγάλη σύμβαση από το εξωτερικό;

gazzetta
gazzetta reader insider insider