Γερμανικό «nein» στην είσοδο επενδυτικών funds στην Μπουντεσλίγκα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανικό «nein» στην είσοδο επενδυτικών funds στην Μπουντεσλίγκα
«Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι σήμερα το θέμα έκλεισε. Υπήρχε μια πλειοψηφία, αλλά όχι η πλειοψηφία που αναζητούσαμε».

Απορρίφθηκε το σχέδιο εισαγωγής επενδυτικών funds στη τηλεοπτική μετάδοση αγώνων στην Μπουντεσλίγκα, καθώς δεν υπήρξε η απαιτούμενη υποστήριξη των αθλητικών συλλόγων στο σχέδιο της Deutsche Fussball Liga (DFL).

Σύμφωνα με το Bloomberg, η DFL δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία των 2/3 από τους 36 συλλόγους των δύο κατηγοριών της Μπουντεσλίγκα, όπως απαιτούνταν για να προχωρήσει το σχέδιό της να πουλήσει μερίδιο δικαιωμάτων προβολής σε επενδυτικά funds.

Τα επενδυτικά funds CVC Capital Partners, Blackstone και Advent ήταν μεταξύ εκείνων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη σύναψη συμφωνίας, ενώ οι προσφορές τους έφτασαν τα 1,85 δισ. ευρώ για μερίδιο 12,5% στο νέο σχήμα.

Στόχος της DFL ήταν να πουλήσει ένα μερίδιο θυγατρικής της που κατέχει τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων σε επενδυτή ιδιωτικών κεφαλαίων, προκειμένου να αξιοποιηθούν τα χρήματα και η τεχνογνωσία του για την ενδυνάμωση των κορυφαίων γερμανικών ομάδων στον ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό κόσμο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η DFL χρειαζόταν το «πράσινο φως» τουλάχιστον 24 συλλόγων που αγωνίζονταν στις δύο κορυφαίες κατηγορίες του γερμανικού πρωταθλήματος για να προχωρήσει στο σχέδιο, αλλά μόνο 20 ψήφισαν υπέρ στη συνάντηση της Τετάρτης. Ομάδες όπως η Ζανκτ Πάουλι, η Κολωνία και η Άουγκσμπουργκ, εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους.

«Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι σήμερα το θέμα έκλεισε. Υπήρχε μια πλειοψηφία, αλλά όχι η πλειοψηφία που αναζητούσαμε» υπογράμμισε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Φρανκφούρτη ο Χανς-Γιοάκιν Βάτσκε, διευθύνων σύμβουλος της Μπορούσια Ντόρμουντ και στέλεχος της DFL.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ElvalHalcor: Τη διανομή καθαρού μερίσματος 0,057 ευρώ/μετοχή ενέκρινε η ΓΣ

Intracom: ΓΣ στις 15 Ιουνίου για επιστροφή κεφαλαίου 0,12 ευρώ

Quest: 286 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στο α' τρίμηνο - «Άλμα» 15,3% στα EBITDA

gazzetta
gazzetta reader insider insider