Home Depot: Κάτω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα στο α' τρίμηνο - Μειωμένο και το guidance

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Home Depot: Κάτω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα στο α' τρίμηνο - Μειωμένο και το guidance
Χαμηλότερες των εκτιμήσεων ήταν οι συνολικές πωλήσεις της Home Depot στο α' τρίμηνο χρήσης του 2023, ενώ ο αμερικανικός κολοσσός του λιανεμπορίου μείωσε τις προβλέψεις του για την πορεία των εσόδων στο σύνολο του έτους.

Χαμηλότερες των εκτιμήσεων ήταν οι συνολικές πωλήσεις της Home Depot στο α' τρίμηνο χρήσης του 2023, ενώ ο αμερικανικός κολοσσός του λιανεμπορίου μείωσε τις προβλέψεις του για την πορεία των εσόδων στο σύνολο του έτους, καθώς οι καιρικές συνθήκες και η πτώση των τιμών της ξυλείας έπληξαν τις πωλήσεις της εταιρείας.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα έσοδά της στο τρίμηνο που τελείωσε στις 30 Απριλίου διαμορφώθηκαν στα 37,26 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης για συνολικά έσοδα 38,28 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, η Home Depot ανακοίνωσε κέρδη 3,82 δολαρίων/μετοχή, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 3,8 δολαρίων/μετοχή. Τα καθαρά κέρδη στο α' τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 3,87 δισ. δολάρια, μειωμένα από τα 4,23 δισ. δολάρια (4,09 δολάρια/μετοχή) κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

Για το σύνολο του 2023, η εταιρεία αναμένει μείωση των πωλήσεων κατά 2%-5%, ενώ τα λειτουργικά περιθώρια αναμένεται να μειωθούν με τη σειρά τους σε ένα εύρος μεταξύ 14% και 14,3%.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο που οι επιδόσεις της εταιρείας υπολείπονται των προβλέψεων των αναλυτών, ενώ καταγράφηκε η μεγαλύτερη απόκλιση των αποτελεσμάτων σε σχέση με τις εκτιμήσεις της αγοράς από τον Νοέμβριο του 2002.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η μετοχή της Home Depot στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης βρίσκεται 17% χαμηλότερα από τα ιστορικά της υψηλά. Από τις αρχές του έτους ο τίτλος της εταιρείας υποχωρεί κατά 9%, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα ο δείκτης S&P 500 καταγράφει κέρδη σχεδόν 8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Vodafone: 11.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας – Τι θα ισχύσει για την Ελλάδα

Dieselgate: Ο πρώην επικεφαλής της Audi δηλώνει ένοχος για απάτη

Όμιλος BFF Banking Group: Αυξημένα κατά 38,1% τα καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη στο α' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider