Δισεκατομμυριούχος θέλει να καταψυχθεί μετά θάνατον για να «αναστηθεί» στο μέλλον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δισεκατομμυριούχος θέλει να καταψυχθεί μετά θάνατον για να «αναστηθεί» στο μέλλον
«Μπορεί η ανθρωπότητα να νικήσει τον θάνατο;» - Η «μανία» του 55χρονου επιχειρηματία με περιουσία 8,1 δισ. δολ. και συνιδρυτή της PayPal με την κρυογονική.

Ο Πίτερ Τιλ, δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έχει υπογράψει ότι θα χρησιμοποιήσει την κρυογονική όταν πεθάνει, ώστε να μπορέσει, ενδεχομένως, να επανέλθει στη ζωή στο μέλλον.

Ωστόσο, αμφιβάλλει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία λειτουργεί πραγματικά, όπως αποκάλυψε στο podcast Honestly with Bari Weiss. «Αληθεύει ότι υπογράφετε για να συντηρηθείτε με τη χρήση της κρυογονικής όταν πεθάνετε, ώστε να μπορέσετε να επανέλθετε στη ζωή στο μέλλον;», τον ρώτησε η Βάις. «Ναι, αλλά το θεωρώ περισσότερο ως μια δήλωση χωρίς βάση. Σίγουρα, είναι αλήθεια ότι θα το κάνω. Δεν περιμένω απαραίτητα να πετύχει, αλλά νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε»», απάντησε ο συνιδρυτής της PayPal που σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, διαθέτει περιουσία 8,13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Μπορεί η ανθρωπότητα να νικήσει τον θάνατο; Και πρέπει να θέλουμε να νικήσουμε τον θάνατο;» διερωτήθηκε ακόμη ο 55χρονος επενδυτής. Το ενδιαφέρον του πρώτου εξωτερικού επενδυτή στη Facebook και αρχικού εταίρου στην εταιρεία Founders Fund για την κρυογονική και άλλες τεχνολογίες αντιγήρανσης είναι γνωστό καθώς από το 2014 είχε υπογράψει για να συντηρηθεί μετά θάνατον από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Alcor.

Μάλιστα, έχει συνεισφέρει για δεκαετίες στην έρευνα κατά των γήρανσης ενώ εκτιμά πως η ανθρώπινη φυλή αποσπάται από εσωτερικές διαμάχες και πολιτιστικά ζητήματα, ενώ θα πρέπει να επικεντρωθεί σε άλλα θέματα όπως η θεραπεία του καρκίνου. «Σκέφτομαι συνεχώς ότι δεν κάνω αρκετά για τη βιοτεχνολογία και τη ριζική παράταση της ζωής. Εγώ απλώς προσπαθώ να επενδύσω στη θεραπεία πολλών ανθρώπων από αυτές τις πολύ μεγάλες χρόνιες ασθένειες που έχουμε», επεσήμανε στο podcast και συμπλήρωσε πως θα επένδυε δισεκατομμύρια στον εν λόγω κλάδο, εάν μπορούσε να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους με τις κατάλληλες ιδέες.

Πάντως, το όραμα του Τιλ ασπάζεται και ο 92χρονος Αμερικανός επιχειρηματίας τυχερών παιχνιδιών, ξενοδόχος και κτηνοτρόφος Ντον Λάφλιν. Η κρυονική περιλαμβάνει την κατάψυξη του σώματος ενός αποθανόντος ατόμου με την ελπίδα να τον αναστήσει σε μεταγενέστερο χρόνο, όταν η ιατρική τεχνολογία θα έχει εξελιχθεί αρκετά ώστε να θεραπεύσει την όποια ασθένεια προκάλεσε τον θάνατό του. Ο Τιλ φέρεται να είναι μία από τις πολλές προσωπικότητες που έχουν υπογράψει για κρυονική, συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή της Google, Σεργκέι Μπριν.

Εκατομμυριούχος επιχειρεί να ξαναγίνει 18 χρονών

Eπίσης, ο 45χρονος Μπράιαν Τζόνσον, ένας πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας λογισμικού από την Καλιφόρνια, έχει επιστρατεύσει περισσότερους από 30 γιατρούς και άλλους ειδικούς σε θέματα υγείας για να παρακολουθούν κάθε σωματική του λειτουργία με στόχο να αισθάνεται σαν 18χρονος αλλά και το σώμα του να συμπεριφέρεται το ίδιο. Μέχρι στιγμής, ο Τζόνσον έχει ξοδέψει πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια σε αυτό το προσωπικό του πρότζεκτ και δηλώνει πως θέλει να έχει «τον εγκέφαλο, την καρδιά, τους πνεύμονες, το συκώτι, τα νεφρά, τους τένοντες, τα δόντια, το δέρμα, τα μαλλιά, την ουροδόχο κύστη, το πέος και το ορθό ενός 18χρονου».

Ακολουθεί χορτοφαγική διατροφή η οποία δεν ξεπερνά τις 1.977 θερμίδες, γυμνάζεται καθημερινά και έχει μια σταθερή ρουτίνα ύπνου. Παίρνει καθημερινά συμπληρώματα ενώ φάρμακα και υποβάλλεται σε μαγνητικές τομογραφίες, υπερήχους, αιματολογικές εξετάσεις και κολονοσκοπήσεις. Πάντως, ο γενετιστής Όλιβερ Ζόλμαν, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που παρακολουθεί τον 45χρονο, δήλωσε ότι δεν έχει δει ακόμη τα... επιθυμητά αποτελέσματα, ωστόσο ο ζάμπλουτος μείωσε τη βιολογική του ηλικία κατά τουλάχιστον πέντε χρόνια, έχοντας την καρδιά ενός 37χρονου και τους πνεύμονες ενός νεαρού ενήλικα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η «βασίλισσα» του PowerPoint: «Έβγαλα 2 εκατ. ευρώ και πια δουλεύω 5 ώρες την ημέρα»

«Τώρα βγάζω 220.000 ευρώ τον μήνα»: 30χρονος «εκδικήθηκε» 15 σχολές Ιατρικής

«Βγάζω 221.000 ευρώ μηνιαίως με 4 ώρες δουλειάς» - 35χρονη μητέρα «έλαμψε» ως φωτογράφος

gazzetta
gazzetta reader insider insider