Apple: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη με ώθηση από τις πωλήσεις iPhone

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη με ώθηση από τις πωλήσεις iPhone
Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Apple για το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης του 2023, παρά το γεγονός πως οι συνολικές πωλήσεις του αμερικανικού κολοσσού μειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη αλλά και τα έσοδα της Apple για το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης του 2023, παρά το γεγονός πως οι συνολικές πωλήσεις του αμερικανικού κολοσσού μειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα έσοδα 1,52 δολαρίων/μετοχή, τη στιγμή που αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη 1,43 δολαρίων/μετοχή. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 24,16 δισ. δολάρια, μειωμένα ελαφρώς από τα 25,01 δισ. κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

Τα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού ανήλθαν στα 94,84 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης για έσοδα από πωλήσεις ύψους 92,96 δισ. δολάριων, ενώ οι πωλήσεις iPhone ανήλθαν σε 51,33 δισ. δολάρια, υψηλότερα από την εκτίμηση για έσοδα 48,84 δισ. δολαρίων

«Το τρίμηνο έκλεισε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε», ανέφερε μετά τις ανακοινώσεις ο CEO της Apple Τιμ Κουκ, με τη μετοχή της εταιρείας να ενισχύεται κατά περίπου 1% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη λήξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Samsung: Η διαφωνία για τις μισθολογικές αυξήσεις, φέρνει την πρώτη απεργία στην ιστορία

Όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι για την Western Alliance - «Βουτιά» ως και 45% για τη μετοχή

Shopify: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα στο α' τρίμηνο - Πώληση της μονάδας logistics

gazzetta
gazzetta reader insider insider