Exxon Mobil: Το πιο ισχυρό ξεκίνημα έτους στην ιστορία του ενεργειακού κολοσσού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Exxon Mobil: Το πιο ισχυρό ξεκίνημα έτους στην ιστορία του ενεργειακού κολοσσού
Δυναμικό ξεκίνημα επεφύλασσε το 2023 για την Exxon Mobil, καθώς ο ενεργειακός «κολοσσός» κατέγραψε το ισχυρότερο πρώτο τρίμηνο στην ιστορία του.

Δυναμικό ξεκίνημα επεφύλασσε το 2023 για την Exxon Mobil, καθώς ο ενεργειακός «κολοσσός» κατέγραψε το ισχυρότερο πρώτο τρίμηνο στην ιστορία του, καθώς «εκτοξεύτηκε» η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ και στις ακτές της Νότιας Αμερικής.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα στα 11,4 δισ. δολ., ήτοι τα υψηλότερα κέρδη πρώτου τριμήνου στην 140χρονη ιστορία του πετρελαϊκού «γίγαντα».

Τα προσαρμοσμένα κέρδη 2,83 δολ. ανά μετοχή ήταν 20 σεντς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις του Bloomberg.

Να σημειωθεί, ακόμα, ότι η μετοχή της γνωρίζει, μέχρι στιγμή φέτος, τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των ενεργειακών εταιρειών στον δείκτη S&P 500.

Τα απρόσμενα αποτελέσματα σχετίζονται «πραγματικά με τη σημαντική αύξηση του όγκου παραγωγής μας» σημείωσε η CFO της εταιρείας Kathy Mikells.

Τα κέρδη της Exxon ξεπερνούν τα 10 δισ. δολ. για τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα, ένα σερί που έχει να καταγραφεί από την εποχή με το αργό πετρέλαιο στα 145 δολ. το βαρέλι, το 2008.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μαύρος (ΔΕΗ Ανανεώσιμες): Νέες «πράσινες» επενδύσεις σύντομα στα Βαλκάνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider