Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Amryt από την Chiesi

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Amryt από την Chiesi
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Amryt Pharma από την Chiesi

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Amryt, από την Chiesi.

Η Chiesi, ένας διεθνής όμιλος βιοφαρμακευτικών προϊόντων με επίκεντρο την έρευνα, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Amryt Pharma, μιας παγκόσμιας βιοφαρμακευτικής εταιρείας που εξειδικεύεται στην απόκτηση, ανάπτυξη και εμπορική διάθεση νέων θεραπειών για σπάνιες ασθένειες.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία, η εξαγορά θα δώσει τη δυνατότητα στην Chiesi να επεκτείνει την πρόσβαση των ασθενών σε εγκεκριμένες θεραπείες και να ενισχύσει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη νέων θεραπειών για άτομα που ζουν με σπάνιες ασθένειες

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενσωματώνουμε την οικογένεια της Amryt στην εταιρεία μας με αυτήν την εξαγορά, η οποία καταδεικνύει τη δέσμευσή μας στις σπάνιες ασθένειες και ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική ανάπτυξής μας μέσω συνεργασιών - πέρα από την εσωτερική έρευνα και ανάπτυξη», δήλωσε ο Giacomo Chiesi, επικεφαλής της Chiesi Global Rare Diseases. «Η Amryt έχει μοναδικά και κλινικά διαφοροποιημένα προϊόντα καθώς και υποσχόμενα φάρμακα υπό ανάπτυξη. Η Chiesi, ως εταιρεία αμοιβαίας ωφέλειας με πιστοποίηση B Corp, έχει ένα μοντέλο επικεντρωμένο στον ασθενή και στη βιωσιμότητα, έτσι ώστε να κάνει αυτές τις θεραπείες διαθέσιμες σε ακόμη περισσότερους ασθενείς, που τις χρειάζονται. Από σήμερα, ενώνουμε επίσημα τις δυνάμεις μας για να φέρουμε ελπίδα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ανυπομονούμε για αυτό το νέο κεφάλαιο στο συλλογικό μας ταξίδι».

«Αυτή η εξαγορά αντανακλά τη δέσμευση του Ομίλου Chiesi απέναντι στους ασθενείς. Η Chiesi καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου το σύνηθες είναι να υπάρχει μια θεραπεία για όλες τις ασθένειες και λειτουργεί ως δύναμη για το καλό για την κοινωνία και τον πλανήτη», δήλωσε ο Giuseppe Accogli, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Chiesi. «Η ομάδα της Amryt Pharma έχει προσφέρει καινοτόμες θεραπείες για τους ασθενείς με σπάνιες παθήσεις, για τους οποίους υπάρχουν μεγάλες ανικανοποίητες ιατρικές ανάγκες. Ενώνοντας δυνάμεις και τεχνογνωσία, θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις δυνατότητές μας καθώς και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την ικανότητά μας να έχουμε θετική επίδραση στους ασθενείς που ζουν με σπάνιες ασθένειες».

«H διάγνωση και η θεραπεία μιας σπάνιας πάθησης είναι ένας αγώνας δρόμου για τους ασθενείς και τους οικείους τους. Μπορεί τα νοσήματα να είναι σπάνια, όμως κάθε ασθενής είναι μοναδικός και δεν πρέπει να μένει πίσω. Όλοι εμείς, οι άνθρωποι της Chiesi αγωνιζόμαστε καθημερινά για να προσφέρουμε λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή αυτών των ασθενών. Η τεχνογνωσία και το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Amryt Pharma θα ενισχύσουν τις προσπάθειές μας να βρίσκουμε καινοτόμες θεραπευτικές προσεγγίσεις, που θα ικανοποιούν ανεκπλήρωτες ανάγκες», δήλωσε ο Σταύρος Γ. Θεοδωράκης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Chiesi Ελλάδας και Κύπρου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Philips: «Τρύπα»  575 εκατ. ευρώ για το α' τρίμηνο - Στα 4,2 δισ. ευρώ οι πωλήσεις 

Bed Bath & Beyond: Απώλειες κοντά στο 50% για τη μετοχή, μετά από το αίτημα της πτώχευσης

Γαλλία: Στα 2,29 δισ. ευρώ τα έσοδα της Vivendi - Προς πώληση η εκδοτική Editis

gazzetta
gazzetta reader insider insider